nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szex
Mindent a korai magömlésről

Mindent a korai magömlésről

Betegség? Vagy "csak" pszichés zavar? Egy biztos: elég nagy problémát tud okozni, párkapcsolatok, házasságok mennek miatta tönkre. Pedig a legtöbb esetben lehet segíteni azon, ha valakinek korai magömlése van.
NLCafé
f Ajánlom

Ha egyszer előfordul, az még nem vészes, hiszen vannak életkorok, szituációk, élethelyzetek, amikor a férfiak nem uralják saját testüket, s a szexuális aktus közben, előtt túl korán jutnak el a csúcsra. Az orgazmussal együtt járó magömlés pedig már akkor bekövetkezik, mikor a partner még csak izgalmi állapotba sem került. A korai magömlés a férfiak 20-30%-át érinti.

Mi számít korainak?

Ezt nem lehet egzaktan, percre pontosan meghatározni, egy azonban biztos: ha az ejakuláció a behatolás előtt bekövetkezik, azt mindenképpen korai magömlésnek kell nevezni. S azt is, ha az aktus a partner kielégülése előtt befejeződik, a behatolás után pár perccel. Ilyenkor következik a szégyenkezés, magyarázkodás, bocsánatkérés az egyik részről, és az értetlenség, frusztráltság, harag a másik részről. Hogy ez ne állandósuljon, beszélni kell róla, s ha kell szakemberhez, pszichológushoz, szexuálterapeutához vagy urológushoz, kell fordulni.

A korai magömlés okai

Elsősorban pszichés okok állnak a korai magömlés problémája mögött: fiatal, szexuális téren tapasztalatlan kamaszoknál gyakrabban előfordul, de stresszes élethelyzetben lévő, új partnernek bizonyítani akaró felnőtteknél is viszonylag gyakori. Amíg csak egyszer-egyszer fordul elő, nincs is különösebb baj. Gond akkor van, ha ez állandósul, vagy sohasem volt normális. Kezdettől fogva rosszul rögzül a szexuális magatartásban a magömlés visszatartásának készsége. A többszöri sikertelenség pedig csak mélyebbre visz, hiszen további frusztráltságot okoz, ha egy férfi nem ura saját péniszének, ami merevedési zavarokhoz vezethet.
A korai magömlés hátterében állhat szervi elváltozás is, prosztatagyulladás, műtét vagy akár idegrendszeri károsodás. Ez utóbbi esetben gyógyszeres kezelés segíthet megoldani a korai magömlés problémáját.

Mindent a korai magömlésről

Megoldás a korai magömlésre

A magömlés visszatartása gyakorlással elsajátítható a legtöbb esetben. Ha nem veszünk róla tudomást, az bizonyosan nem segít. Lehet gyakorolni egyedül, maszturbálás közben: 20-30 másodperccel a magömlés előtt a férfi tudja már, hogy az ejakuláció hamarosan bekövetkezik, ilyenkor még leállítható a folyamat az ingerlés megszüntetésével. Alkalomról alkalomra meg kell próbálni nyújtani az orgazmus eléréséig eltelt időt. Türelem, odafigyelés kell mindkét fél részéről, hogy a korai magömléssel járó bajokat megoldják.

Megosztás Facebookon