Szex

Miért csalják meg a politikusok a feleségüket?

Bill Clinton után már senkit nem lep meg, ha egy politikusról kiderül, hogy évekig, vagy akár évtizedekig csalta a feleségét.
Miért csalják meg a politikusok a feleségeiket?
Újabb részletek Schwarzenegger félrelépéséről

A Gallup felmérése szerint az amerikaiak 54 százaléka ismer valakit, akinek a társa hűtlen. Hacsak az ország fele nem ugyanarról a hűtlen emberről beszélt, akkor a hűtlenség minden második embert érint.
Az olyan férfiak, akik reflektorfényben élik az életüket, könnyebben lebukhatnak. De miért vállalják ezt a kockázatot? Michael Dempsey pszichológus szerint annak, aki politikus akar lenni, nem árt, ha kellőképpen szereti magát, és ezt a világgal is szereti megosztani, különben nem politikus lesz, hanem csak egy normális ember. A politikusok a sikereik csúcsán azt érzik, hogy minden bejött az életükben, ezért nekik mindent szabad, és ennek nem is lesz semmi következménye.

Miért csalják meg a politikusok a feleségeiket? Dempsey szerint ez a legyőzhetetlenségérzés egy idő után szinte elkerülhetetlen. “Ha olyan hatalmasnak hiszi magát az ember, mint egy sikeres politikus, egy idő után megunja a hétköznapi dolgokat. A politikusok munkája sokszor unalmas, fárasztó és monoton, egy idő után azonban elegük lesz feszültségből és a hajtásból. Ilyenkor elkezdenek dolgokat csupán azért csinálni, mert az legalább nem unalmas. Nem biztos, hogy ebben az esetben teljesen tisztán látnak” – mondja a pszichológus.

Vagyis minél nagyobb egy ember egója, annál inkább érzi úgy, hogy ő bármit megtehet. Ez a nőkre is igaz, bár nekik egy megcsalásnál még mindig több szokott lenni a vesztenivalójuk, mint a férfiaknak, de már ők is csak 7 százalékkal kisebb eséllyel csalják meg partnereiket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top