Szex

Ilyen az igazán szexbarát hálószoba

Alvásra vagy szexre rendezzük be a hálószobát? Mutatunk néhány közös megoldást.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy tévének, laptopnak a hálóban semmi keresnivalója nincsen, ám a vágygyilkosok listája ennél hosszabb. Az intimitás rovására mehet egy harsány falszín, a rossz világítás vagy egy nemszeretem kép a falon – az izgalomszint máris öt fokozatot esett. Mojzes Nóra lakberendező és enteriőrstylist segít abban, hogy az átalakítás során ne “nyúljunk félre”.

Erotika a hálóban
 

Első lépés: rakj rendet és szanálj!

Első mindig a rendrakás, azután jöhet csak a tervezés és a kivitelezés. A rendrakás természetesen nem a ruhák összehajtogatását, a szennyes összegyűjtését és a régi magazinok szanálását jelenti, nem, kategorizálni kell: mi az, amire a hálóban szükségünk van, mi az, amit szeretnénk megtartani, de nem a hálóba való, és mi az, amire semmi, de semmi szükségünk nincsen. 

Aki a hálóját valóban szerelmi fészekké szeretné alakítani, az száműzze a tévét, a számítógépet, az íróasztalt, a kábeleket, az extől kapott tárgyakat – legyen az bútor, párna, kép vagy épp ágyhuzat –, de kerüljön ki a szobából minden olyan tárgy is, ami gyászt, szomorúságot (például egy elhunyt családtag fotója) ébreszt. Az alapszabály tulajdonképpen egyszerű, minden, ami nem a lazítás, az alvás és az erotika szolgálatában áll, távozzon a hálóból!

Ilyen az igazán szexbarát hálószoba
 

Formák: utánozzák a női és férfi idomokat!

Mindegy, hogy az ágy támlájáról, a falra akasztott képről, az asztal lábáról vagy az állólámpa formájáról van szó, a lényeg, hogy olyanok mellett döntsük, amik a női és a férfi testet lekövetik, és ne csak nézni, de megérinteni is jó legyen e tárgyakat. Alapszabály, hogy a hegyes, szúrós dolgok távolságot szimbolizálnak, míg a puha, kerek és gyengédséget idézők közelséget és erotikát. Igazi vágyölő, ha a hálóba olyan bútorok kerülnek, amiket egyáltalán nem szeretünk: rossz rájuk nézni, nincs bennük semmi izgalmas, szeretetteljes.

 Tipp: Nem kell mindig egységes formákban gondolkodni, gyakran az ellentétes formák egymás mellé állítása lesz szexi.

 

Anyagválasztás: pucéran is legyen jó!

Mindegy, hogy a szőnyeg, a párna, az ágyhuzat vagy a fotel kárpitjáról van szó, az anyagválasztás akkor lesz jó, ha érintésük felébreszti az érzékeket, a meztelen testnek is jólesőek.

 Tipp: Egy-egy lakk, szőrme és szaténfelület bujaságot ébreszt. 

 

Színek: kombinálj!

Választás előtt érdemes megkérdeznünk magunktól: mi az, ami számunkra erotikát sugall? Míg sokan a piros, az ibolya vagy narancsszínre asszociálnak, mások a földszíneket tartják erotikusnak. A nagyon harsány színeket kerüljük! A legszerencsésebb, ha a háló kap egy egységes alapszínt, amit aztán kiegészítőkkel dobunk fel.

 Tipp: Néha egy-egy tárgy is bőven elég ahhoz, hogy a szoba ékszere legyen, egy buja fotel vagy csillár, vagy éppen egy feltűnő és méretes tükör gyakran bőven elég ehhez.

 

Ilyen az igazán szexbarát hálószoba

 
Néhány izgalmas kiegészítőért kattints a képre!

Fény: játssz vele!

A megvilágításnál fontos, hogy a hálóban kerüljük a direkt fényt, szerencsésebb a több, szűrt fényforrás, ami az árnyékokkal játszik. Ez nemcsak az elcsendesedést, de az izgalom fokozását is segíti. A felülről jövő fényt mindenki kerülje!

 Tipp: Ami egyetlen hálóból sem hiányozhat, az nem más, mint a gyertya. 

 

Ja, és még valami! A háló kialakítását senki ne bízza az anyukájára vagy a barátnőjére, helyettük a társunk kapjon szerepet, így elkerülhető, hogy ne csak az egyik fél erotikus ízlését tükrözze a szoba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top