Szex

“Harmincéves koromig nem tudtam, mi az orgazmus”

Egyre többen vannak, akiknek a szexualitás megélése, a teljes ellazulás, az eksztázis nem jön könnyen. Olykor a legkézenfekvőbb dolgok jelentik a megoldást.
A jó szex alapja a légzés

A rohanó és stresszes mindennapokban az ember örül, ha időben le tudja adni a gyereket az oviban, pontosan be tud érni a munkahelyére, határidőre tudja szállítani a munkákat, rendre összehozza a házimunkát, és ha szerencséje van, az esti szigetkör is belefér a napi menetrendbe. Ebben a nagy rohanásban nem meglepő, ha pont a helyes légzésre nem tudunk odafigyelni. Szuszogunk, szaporán kapkodjuk a levegőt és legfeljebb vizsga, prezentáció előtt kezdünk el ösztönszerűen mélyen és ütemesen lélegezni, hogy ezzel is csillapítsuk a stresszt. S ahogy ilyen helyzetben segít a helyes légzés, úgy lesz jótékony hatással a nemi életre is. 

Méregtelenítő szerv: a tüdő

Testünk egyik legfontosabb méregtelenítő szerve a tüdő; az oxigén megfelelő belégzése és az elhasznált levegő kilégzése oldja a feszültséget, enyhíti a fejfájást, növeli a tüdő kapacitását, beállítja a vérnyomást, az intim pillanatok során pedig fokozza az izgalmat. 

A legtöbben talán nem is tudják, hogy az orgazmus erőssége a test ellazulásával és a lélegzet szabad áramlásával is összefügg. Sokan röviddel az orgazmus előtt vagy az alatt visszatartják a levegőt vagy lihegnek, amivel megszakítják a szexuális energia áramlását. Pedig minden energiaigényes tevékenységhez, így a szexuális aktivitás gyakorlásához is a mély, hasi légzés a legmegfelelőbb. Ezzel oldódik a medence görcsössége, beindul a nemi területek vérellátása, a bőr érzékennyé válik, így érzékenyebb lesz az érintésekre is. 

Balázs Valéria, az Anamé Kundalini jógaiskola vezetője
Balázs Valéria, az Anamé Kundalini jógaiskola vezetője

“Ha a testünkben az energia szabadon áramlik, akkor a szexualitás valódi ereje nemcsak a testet teszi élettelivé, de a szívet és a szellemet is. Sajnos sok embernél a szexcsakra alulműködik, vagyis az alhas és a keresztcsont tájéka feszes és nehezen átlélegezhető, ami lelki szinten is megnyilvánul.

Óráinkon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ez a terület életre keljen. Amikor az energiaáramlás beindul, nemcsak a szexualitás élvezete teljesedik ki, de az ide tartozó szervek egészségügyi problémái is megoldódnak.”

 

Először egyedül próbálkozz!

Feküdj a hátadra, majd helyezd mindkét kezed a hasadra, és figyeld meg, hogy ki- és belégzés során mennyire emelkedik illetve húzódik össze. Belélegzéskor először a has, majd ezt követően a mellkas emelkedjen meg. A mély belélegzést kövesse egy teljes kilégzés, melynek során először a mellkas, majd a has süllyedjen vissza. Érdemes minden nap rászánni kis időt, hogy a dolog automatizmussá váljon.

Ugyanezt a légzést próbáld tartani a szexuális együttlét és az emelkedő izgalom során is! Tapasztalni fogod, hogy ennek hatására érzékelő képességed és az orgazmus ereje mennyire megváltozik. A légzés mélysége tovább növelhető, a beszívott levegő egészen a nemi szervekig eljuttatható. Sokaknak nagy segítség, ha szimbolikusan is elképzelik a levegő útját.

A harminckét éves Juli kipróbálta a technikát: “Azok közé a nők közé tartozom, akiknek tanulniuk kellett a szexet; sokáig azt se tudtam, mi az, hogy orgazmus. Volt jó pár pasi az életemben, de egyikükkel sem tudtam eljutni odáig. Aztán olvastam egy szexblogon, hogy meg kell tanulni az önkielégítést és utána menni fog. Aki írta, azzal zárta a bejegyzését, hogy »csajok, ne felejtsetek el lélegezni, hevesen, mélyen!« Azóta tudom, mennyire igaza volt…”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top