Szex

Szexista videóval járatta le magát a középiskola

Egy texasi középiskola szexista dress code-ot vezetett be, miután sok női hallgató hordott atléta rövidnadrágot.

A videóban, melyet M.I.A Bad Girls című dala kísér, egy csapat tinédzserlány vonul végig az iskolában, nagy méretű pólót és atléta rövidnadrágot viselve, majd az iskolaigazgató, aki történetesen maga is nő, leszidja és külön terembe tereli őket, hogy ott megtanulják, nem illik ilyen ruházatot viselni. 

„Nem fogok atléta rövidnadrágot viselni” – ismétlik meg többször a táblára írt mondatot, mintha valami főbűnt követtek volna el.

Sokan azonnal felháborodtak, amikor a videót feltöltötték a Twitterre, a Marcus High School egyik diákja pedig bátran kiállt iskolája döntése ellen.

„Ma az iskolámat bemutatták ebben a videóban. Annyira szomorú, hogy CSAK a lányokat ábrázolják úgy, mint jogsértőket. Megértem, hogy van iskolai dress code, de mi a helyzet azokkal a fiúkkal, akik rövidnadrágot viselnek, vagy megmutatják a vállukat? 2018-at írunk, miért szexualizáljuk még mindig ilyen túlzottan a tinédzser lányokat? Ez nagyon nincs rendben. Nem fogunk csendben ülni és hagyni, hogy ez így folytatódjon.”

Azóta az iskola közösségén kívül is számos Twitter-felhasználó háborodott fel a klip szexista jellegén, és jelentette be, hogy támogatja a női hallgatókat.

Azonban úgy tudni, az iskolaigazgató később az alábbi nyilatkozatot adta ki:

„Bocsánatot kértem a diákjainktól a kérdéssel kapcsolatban, de szeretném ezt a szülőkre is kiterjeszteni. Határozottan hiszek abban, hogy amikor az ember hibát követ el, felvállalja, bocsánatot kér érte és kijavítja azt.”

Fox News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top