Szex

A memóriára is jó hatással lehet az időskori szex

Egy új kutatás jelentős összefüggést fedezett fel az aktív szexuális élet és az emlékezőtehetség között.

Rajzokat készíteni az emlékeinkről és naponta egyszer kurkumát fogyasztani – eddig ezek voltak a legmeglepőbb gyakorlatok, melyekkel a tudomány állt elő, ha az emlékezőtehetségünk javításáról volt szó. Egy új kutatás alapján azonban kiderült, ennél egyszerűbb és szórakoztatóbb mód is létezik a memóriánk megőrzéséhez: a szex.

időskor szex jobb memória

Mark Allen, az ausztrál Wollongoing Egyetem munkatársa egy 6000 fős kutatás alapján jutott a következtetésre, miszerint a rendszeres szexuális élet hozzájárul a jó memóriához. Az 50 év fölötti férfiakon és nőkön végzett tesztekből kiderült, hogy akiknek az életében ebben az életkorban is jelen van a szexualitás és az intimitás, azok jobban teljesítenek a memóriát vizsgáló feladatokban. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a sok szexszel megelőzhetőek lennének az olyan időskori betegségek, mint az Alzheimer-kór, de bajunk nem lehet belőle, ha 50 fölött sem hagyunk fel az összebújással!

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top