nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szex
Több spermiuma van annak a férfinak, akinek nem szűk az alsónadrágja

Több spermiuma van annak a férfinak, akinek nem szűk az alsónadrágja

Az amerikai kutatók vették a fáradtságot, és megkeresték az összefüggést a boxeralsó és a spermiumszám között.
Avatar
MTI
f Ajánlom

A boxeralsót viselőknél nagyobb a spermában a spermiumkoncentráció, és nagyobb az úszó spermiumok aránya, mint azoknál a férfiaknál, akik testhez simuló alsónadrágot hordanak – derült ki a Human Reproduction című szaklapban megjelent tanulmányban.

A  bostoni Harvard T.H. Chan közegészségügyi karának munkatársa, Lidia Mínguez-Alarcon vezette kutatócsoport szerint a szűk alsók viselőinek vérében ugyanakkor magasabb a spermium termelését serkentő, úgynevezett follikuluszstimuláló hormon (FSH) koncentrációja. A szakértők feltételezése szerint ez már a test reakciója lehet a korlátozott spermiumtermelésre.

Mínguez-Alarcon és kollégái kutatásuk során 650 olyan pár férfitagját vizsgálták meg, akik a gyermekáldás elmaradása miatt felkerestek egy klinikát. E férfiak spermiumkoncentrációja még a normális tartományban helyezkedett el. A kutatók kikérdezték a férfiakat alsónemű-viselési szokásaikról és elemezték a férfi termékenységet jellemző értékeket.

A férfiak mintegy fele legszívesebben boxeralsót visel. Kimutatták, hogy azokhoz a férfiakhoz képest, akik inkább más típusú alsónadrágot viselnek, a boxeralsót viselőknél 17 százalékkal több spermiumot, 33 százalékkal több úszó spermiumot és nagyobb spermiumkoncentrációt mértek.

Különösen nagy a különbség a boxeralsót viselők és a nagyon szűk alsónadrágot viselők között.

Megosztás Facebookon