Szex

A sikeres férfiak nagyobb valószínűséggel csalják meg párjukat

Egy tanulmány szerint hormonális és pszichés változásokat eredményez egy férfiban, ha elhitetik vele, hogy sikeres, ennek következtében valószínűbb, hogy megcsalja a másikat.

Leegyszerűsítve: a férfiaknak megnő a tesztoszteronszintjük és az önbizalmuk, ha elhitetik velük, hogy jó körülmények között élő, befutott emberek, aminek következtében saját szexuális lehetőségeiket is felértékelik.

Jelenet az Egy nimfomániás naplója c. filmből

A Cambridge-i Egyetem kutatói hormonális és pszichológiai változásokat találtak, majd valószínűsítették, hogy ez általában egy új, potenciális partnerrel való találkozáskor történik. A csapat 38, a húszas éveiben járó férfi hormonszintjét mérte, amikor nők közelében voltak. Ezután vitorlázógépeken fej-fej mellett versenyeztek, és véletlenszerűen nyilvánították valamelyiküket „győztesnek”, függetlenül attól, hogy ki szerepelt jobban.

A tudósok úgy vélik, hogy a test arra törekszik, hogy kihasználja az állapotjavulást a különböző partnerekkel való szexuális kapcsolat érdekében. A Human Nature című folyóiratban közzétett eredmények szerint azoknak a férfiaknak, akik nyertesnek vélték magukat a versenyben, a tesztoszteronszintje 14,5%-kal emelkedett magasabbra, mint többi társuknak. 

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top