Szex

Kiderült: az androidosok szerencsétlenebbek a szerelemben

A mai techmegszállott társadalomban az okostelefon kiválasztása is jelentős hatással lehet a szerelmi életedre vagy annak hiányára...

Egy új felmérés szerint a szinglik 70 százaléka szívesebben randizik olyannal, akinek iPhone-ja van, és nem Android-felhasználó, mivel a telefon is része annak az egésznek, amely hatással lehet az első benyomásokra. 1502 egyedülálló személlyel végezte el a felmérést az Egyesült Államokban a Decluttr nevű cég, amely a megunt kütyük értékesítésével foglalkozik. Amellett, hogy az eredmények alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az iPhone-felhasználókat vonzóbbnak tartják romantikus értelemben, a tanulmány bemutatott a digitális korszakkal kapcsolatos egyéb érdekes dolgokat is.

iPhone

A megállapítások szerint az iPhone-felhasználóknak csak 65 százaléka randizott volna egy androidos telefon tulajdonosával. Másrészt az Android-felhasználók 53 százaléka ugyanezt mondta azokról, akik szeretik az iPhone-t. De nemcsak a telefon márkája, hanem az állapota is hatással lehet egy randi kimenetelére. A tanulmányhoz felkeresett férfiak több mint egyharmada bevallotta, hogy egy megrepedt képernyővel rendelkező telefon azt sugallja számukra, hogy a másik anyagilag nem áll biztos lábakon, illetve az öngondoskodás miatti aggodalmai sem erősek. Ezzel ellentétben a megkérdezett nők kevésbé törődtek a megrepedt képernyőkkel, de beismerték, hogy a régebbi mobiltelefon-modelleket elkedvetlenítőnek találják.

A letöltött társkereső alkalmazások nagy számának köszönhetően nem könnyű megtalálni azt a valakit, akivel valóban összeillünk. Egy nemrég készült tanulmány szerint a nők válogatósabbak a társkereső oldalakon, a férfiak viszont a másik korának tekintetében érzékenyebbek. Az ausztráliai Queensland Egyetem kutatói több mint 41 000, 18–80 év közötti társkereső felhasználó viselkedését értékelték. A 18 és 30 év közötti nőket különösen specifikusnak találták a partnerkeresést illetően, míg a 40 évnél idősebb férfiak finnyásabbak voltak, mint a női résztvevők.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top