Szex

Leszbikus esküvője után egyből kirúgták a tanárnőt

A katolikus egyház meggyőződése miatt nem volt maradása a leszbikus tanárnőnek az iskolában.

A miami Szent Péter és Pál Katolikus Iskola alsó osztályában tanító Jocelyn Morffit azért rúgták ki állásából, mert azonos nemű partnerével összeházasodott, és erről még fotókat is közölt Instagramján. Morffi és Natasha Hass háromnapos esküvővel ünnepelte szerelmét, de ezt nem mindenki értékelte. 

Morffi szomorú üzenetben indokolta meg, miért nem tanít tovább az iskolában.

„Ezen a hétvégén elvettem életem szerelmét, ennek következményeként viszont sajnos véget értem a munkám. Az intézmény szemében ugyanis partnerválasztásom miatt nem vagyok rendes katolikus.”

Az iskola körlevélben tudatta a szülőkkel döntését, melyhez csak annyi indoklást fűzött, hogy nehéz, de szükséges elhatározás volt részükről. A szülők egy részét megdöbbentette, és felháborította a hír, másnap sokan gyülekeztek az iskolában, némi magyarázatra várva. 

#GuiltyOfLove !

teachHope70x7@gmail.com (@teachhope70x7) által megosztott bejegyzés,

„Nagyon dühösek voltunk. Úgy kezelték Morffit, mint egy bűnözőt. Még azt sem engedték meg neki, hogy kihozza a tanterméből a holmijait” – nyilatkozta a Miami Heraldnak az egyik felháborodott szülő, Cintia Cini, akinek gyermeke Morffi osztályába járt. A nő emellett azt is hangsúlyozta, hogy őt és a többi dühös szülőt egyáltalán nem érdekli Morffi szexuális identitása, csak az, hogy megfelelő tudást nyújtson gyermekeiknek, ezzel pedig maximálisan elégedettek voltak mindig is.

Thomas Wenski érsek szerint mindenki az egyház alkalmazottja az iskolában, így az ott lévőknek be kell tartaniuk a katolikus egyház tanait és szabályait, s az egyház nem ért egyet az azonos neműek házasságával.

Cini a többi szülővel karöltve nem adja fel, és harcolnak az elbocsátott tanárnőért, hogy visszavegyék állásába.

The Washington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top