Szex

Ezért jó a szex a tudomány szerint is

A rendszeres szexuális életnek számos jótékony hatása van.

Amellett, hogy jó, a szex egészséges, és karban tart. Most tudományos oldalról mutatjuk meg, miért fontos a rendszeres szexuális élet az egészségünknek.

Kalóriát éget

A Montreali Quebec Egyetem kutatói 21 heteroszexuális, a húszas éveik elején járó párt figyeltek meg. Az eredmények azt mutatták, hogy a nők átlagosan 69,1 kalóriát égetnek el 25 perc szex alatt. Ez a szám még magasabbra emelkedhet, attól függően, hogy a nő van szex közben felül, vagy ha orgazmusa van.

Javítja az immunrendszert

Az Indiana Egyetem egy tanulmánya szerint az egészséges szexuális életet élő nők magasabb szintű antitesteket termelnek, melyek a fertőzések ellen küzdenek. Dr. Sherry Ross szülész-nőgyógyász azt mondja, hogy a rendszeres szex erősebb immunrendszert eredményez, mely könnyebben ellenáll az olyan gyakori betegségeknek, mint a megfázás, valamint csökkenti a vérnyomást és a szívroham kockázatát is.

 

Természetes fájdalomcsillapító

Az összehúzódó genitális izmok olyan kellemes érzést keltenek, mely csökkenti a menstruációs görcsöket, a fejfájást és az ízületi fájdalmak kellemetlenségeit.

Segít az álmatlanságon

Orgazmus után az endorfinok és prolaktin hormon szabadul fel, ezek ellazítják a testet és az elmét, elősegítve az alvást.

 

Javítja a mentális egészséget

Vanessa Marin szexuálterapeuta szerint a szex oxitocint szabadít fel. Ez csökkentheti a szorongást és a stresszt, miközben elősegíti az intimitás érzését.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top