Szex

Tedd, ne tedd: szex az influenzaszezonban

Ha kaparó torokkal, lázasan és émelyegve sem került taccsra a libidód, nincs jó hírünk!

Kijelenthetjük, hogy tombol az influenzaszezon – na de mi a helyzet, ha a hormonjaink sem bírnak magukkal? Akit elkapott a járvány, az általában elég nyomorultul érzi magát, ám akad, akit a köhögés, a tüsszögés, a folyamatosan folyó orr, és a szédülés sem tartana vissza egy kis összebújástól. Kérdés, hogy mennyire veszélyes vagy veszélytelen szexelni egy influenzás megfázás kellős közepén?

A szakértők szerint, ha a szexuális aktust a genitális érintkezésre korlátozzuk, azzal nem sodorjuk veszélybe a partnerünket, hiszen a vírus nem terjed nemi úton. De ki az, akinek pusztán ennyiből áll a szex? Természetes, hogy egy együttlét érintésekkel és csókcsatákkal van fűszerezve, ezek pedig egyértelműen elősegítik a vírus terjedését, erről kiderült, sokkal könnyebben megy, mint eddig hittük: a vírus már 2-3 nappal az influenzás tünetek megjelenése előtt fertőz, a tünetek kiütközése után pedig akár 7-10 napig is veszélybe sodorhatja a körülöttünk lévőket. A szakértők javaslata, hogy ezt a szűk két hetet bírjuk ki szeretkezés nélkül – egészségesen és energikusan úgyis jobban esik majd az együttlét!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top