Szex

5 kérdés és 5 válasz az orális szexről

Az orális szex előbb vagy utóbb minden kapcsolatban előkerül. Kevés férfi van, aki ne álmodozna róla, s ne jönne tűzbe már a lehetőségétől is. Persze akkor igazán élvezetes, ha mindkét fél pont ugyanannyira akarja. Kérdések és válaszok az orális szexről.

Az orális szexben minkét fél lehet aktív és passzív is, akár egy időben is, szóval nem kell, hogy a férfiak kiváltsága legyen. Sőt egyre több pasi büszke magára, ha sikerül orálisan eljuttatni kedvesét az orgazmusig.

1. Az orális szex előjáték?

Egymás nemi szerveinek izgatása szájjal vagy nyelvvel nagyszerű előjáték lehet a szexuális együttlét során, de korlátozódhat csak erre is. Hiszen ha elég felszabadultak, elfogadóak és ügyesek vagytok, akkor simán lehet orgazmus és teljes kielégülés az orális szex vége.

2. Kényeztessem kedvesemet orálisan, csak hogy kedvére tegyek?

A szexualitás bármely formájára igaz, hogy csak annyit kérjünk partnerünktől, amennyi neki is belefér. Soha ne hozzuk a másikat megalázó helyzetbe. Ha azonban még nincs e téren tapasztalat, szép lassan, a fokozatosság elvét betartva lehet gyakorolni és elsajátítani a megfelelő technikákat. A “mélytorok”-nak elsőre nem ajánlott nekiugrani, hiszen hányingert, öklendezést okozhat az orális szex.

5 kérdés és 5 válasz az orális szexről

3. Ajakherpeszem van, orális szex közben átadhatom?

Igen. A fertőző betegségek orális szex során terjednek, ilyenkor ugyanis nincs gumi óvszer, illetve a hüvelyi fertőzések is könnyen átterjednek a férfiakra. Az ajakherpesz – akár a HPV- vagy a HIV-vírus – átterjedhet orális szex közben is a másik félre. Erre figyeljünk, fertőző betegségek esetén kerüljük az orális szexet, vagy használni kell óvszert, ínyvédőt.

4. Ha orális szex közben bekövetkezik a magömlés, az ondót le kell nyelni?

Semmi sem kötelező. Akkor is, ha kínos erről beszélni, azért jobb, ha előre tisztázzátok, hogy kinek mi fér bele. Így elkerülhető, hogy a partner később elutasítsa az orális szexet. Mikor a férfi érzi, hogy közeleg az ejakuláció, vegye ki péniszét a partnere szájából. De ha ez nem sikerül, akkor sem kell az ondót lenyelni, ki lehet köpni. Ennek a látványa is lehet izgató.

5. Orális szex = biztonságos szex?

Az orális szex a teherbe eséstől véd meg, a fertőző betegségektől egyáltalán nem. Ebben az esetben is ugyanolyan fontos a higiénia, és a meglévő fertőzésekről ugyanúgy szólni kell partnerünknek, mint a behatolásos közösülés előtt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top