Szex

Színleltél már orgazmust? – indul az NLCafé nagy szextesztje

Nem tudjuk kimondani, hogy punci. Nem tudunk görcsök nélkül beszélni a szexről gyermekeinknek, mert zavarba jövünk, pedig tudjuk, hogy szükség lenne rá. Orgazmuscentrikusak lettünk, stresszelünk egy-egy szeretkezés előtt, hogy vajon most sikerül-e vagy sem. Bűnös dolognak tartjuk az orális szexet és a szex alatt azt érezzük, nem vagyunk jó anyák, mert éppen nem a gyermekünkkel foglalkozunk.

Sokszor pornót nézünk és maszturbálunk, pedig van párunk, és vele lenne jó szeretkezni. Nem tudunk beszélni a szexuális vágyainkról, mert belénk nevelték, hogy az tilos. A szex manapság egy tekintélyes problémagombóccá nőtte ki magát, amiben nem látunk tisztán – mondja az NLCafé szakértője, Bibók Bea.

Színleltél már orgazmust? - indul az NLCafé nagy szextesztje

A NLCafé Szexiskolája azt a küldetést vállalta magára, hogy irányt mutasson, informáljon, segítséget nyújtson a szexualitás témakörében annak érdekében, hogy nyitottan, őszintén, bátran, a tabutémákat érintve meginduljon egy tanulási folyamat, ami segít eligazodni. Azért, hogy mi, felnőttek azt érezhessük, hogy kompetensek vagyunk abban, hogy a gyermekeinket elláthassuk információkkal, és természetesnek érezzük azt, hogy beszélgetünk a szexről. Azért is, hogy mi, felnőttek felszabadultan éljük meg a szexualitásunkat, és elhiggyük magunkról, hogy képesek vagyunk változtatni és változni, ha ez szükséges a személyes fejlődésünkhöz.

Kattints a képre és töltsd ki tesztünket!

Színleltél már orgazmust? - indul az NLCafé nagy szextesztje
Bibók Bea párterápiás tanácsadó, szextanácsadó. Jelenleg fiatalok szexuális nevelésével, párkapcsolati problémákkal, szexuális problémákkal foglalkozik. Mindennel, ami tabunak számít. Tanít Kriston-intimtornát is, mert fontosnak tartja, hogy az izmok is felkészültek legyenek a kiegyensúlyozott szexuális életre. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesületnek.
 

Itt kitöltheted az NLCafé Szextesztjét!

A NLCafé Szexiskolája egy teszttel indul, szeretnénk összefoglaló képet kapni arról, hogy a magyar felnőttek hogyan gondolkodnak a szexuális felvilágosítás jelentőségéről, a párkapcsolatokról, milyennek ítélik meg a saját szexuális életüket. Szeretnénk információt kapni arról, hogy a párok szexuális szokásai hogyan változnak a fiatal felnőtt kortól kezdve, majd a baba születését követően, illetve időskorban. A kapott információk alapján olyan bőséges és sokoldalú ismeretanyagot szeretnénk összeállítani, ami a legteljesebb segítséget nyújtja a szexuális kultúránk változásához és a problémák megoldásához vezető úton. Mindehhez bátorság kell, ahogy Anais Nin is írta:

“Bátorság kell ahhoz, hogy olyan helyre látogassunk, ahol korábban még soha nem jártunk. Hogy kipróbáljuk a határainkat. Hogy áttörjük a gátakat. És eljön a nap, amikor már fájdalmasabb a bimbó szorításában élni, mint a kockázat, hogy a rügy megrepedhet és kivirágozhat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top