Szex

Alvás közben szexelnek a szexomniások

A meglehetősen bizarr szexomnia a kevéssé ismert alvászavarok közé tartozik.

Az alvászavarok skálája széles, az alvajárástól az alva evésig sokféle formát ölthet. A szexomniásokat szexuális töltetű öntudatlan viselkedés jellemzi alvás közben.

Ez jelenthet nyögéseket, maszturbálást, párzást imitáló mozdulatokat, de akár véghezvitt aktust is. Mindeközben azonban az illető alszik, és másnap semmire sem emlékszik az egészből.

Alvás közben szexelnek a szexomniások

Gond inkább csak az aktusból szokott lenni, mert a szexomniást – mivel nincs ébren – egyáltalán nem foglalkoztatja, hogy a másik ember vevő-e a közeledésére. Ebből már büntető eljárások is származtak, de olyanra is volt példa, hogy egy nemi erőszakot elkövető szexomniásnak igyekezett beállítani magát, hátha így megússza a büntetést.

Jelenleg nem ismert, milyen gyakori lehet ez a típusú alvászavar. Egy kanadai alváslaboratóriumban a páciensek megközelítőleg 7-8%-ánál diagnosztizálták a kórképet, de az átlagpopulációban ennél bizonyosan ritkább a jelenség. Gyógymód egyébként nincs rá.

Forrás: huffingtonpost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top