Szex

Életveszélyes potencianövelő a piacon!

Az ÁNTSZ a Dragon Power nevű étrend-kiegészítő készítmény használatának veszélyeire figyelmeztet. A férfipotenciára ható kapszulák ugyanis a vényköteles orvosságok egyik hatóanyagának többszörösét tartalmazzák, szedésük súlyos keringési és idegrendszeri problémákat okozhat.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a Dragon Power, növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő, a férfipotenciát növelő kapszula a vényköteles gyógyszerek terápiás dózisánál is nagyobb mértékben tartalmaz szildenafil gyógyszerhatóanyagot, amelynek használata jelentős egészségügyi kockázattal járhat, keringési vagy idegrendszeri problémát okozhat.

A potencianövelő készítmény kockázataira az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet laboratóriumi vizsgálata világított rá. Mivel a szert étrend-kiegészítőként forgalmazzák, ezért bárki számára könnyedén elérhető, holott az említett gyógyszer-hatóanyag kizárólag engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben fordulhat elő, élelmiszerben történő felhasználása tilos, és egészségkárosodást okozhat figyelmeztet az ÁNTSZ.

Tekintettel arra, hogy a készítmény az interneten keresztül is megrendelhető veszélyes étrend-kiegészítők listájára is felkerült, az ÁNTSZ kéri, aki találkozik az étrend-kiegészítő forgalmazásával,  jelezze az illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya felé. A szakemberek inkább a házi orvosokkal felíratott potencianövelő szerek szedését javasolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top