Szex

Ösztöndíj a szüzességüket megőrző lányoknak

Egy dél-afrikai város polgármestere ösztöndíjjal igyekszik népszerűsíteni a szüzesség megőrzését a lányok körében.

Egy dél-afrikai város polgármestere rádióműsorban jelentette be, hogy minden évben több mint 100 fiatal lány kaphat gimnáziumi vagy egyetemi ösztöndíjat, amennyiben vállalják, hogy szüzességüket megőrzik a tanulmányaik végéig. Ez természetesen azzal jár, hogy időről időre részt kell venniük egy vizsgálaton, ahol megállapítják, valóban szüzek-e még.

Azért csak lányoknak él ez a lehetőség, mert ők a tinédzserkori terhesség vesztesei, és ők a szexuális kizsákmányolás és a nemi betegségek szempontjából is a kiszolgáltatottabbak. A polgármester azt szeretné, ha ily módon példát tudnának mutatni egy olyan életre, ahol a tanulás a legfontosabb. Dél-Afrikában 2013-ban a 14 és 19 év közötti lányok majdnem 6 százaléka esett teherbe, és több százan már az általános iskola végén kimaradnak terhesség miatt. Gimnáziumban ez az arány még magasabb: 2014-ben majd 20 000 terhesség történt iskolás lányok esetében.

Dél-Afrikában komoly gond a tinédzserkori terhesség
Dél-Afrikában komoly gond a tinédzserkori terhesség

A polgármester jó szándékát senki nem kérdőjelezi meg, de a nemi egyenlőségért küzdő egyik helyi szervezet szerint az anyagi juttatás a szüzességért nem megfelelő módszer. Inkább a szexuális felvilágosításra, a betegségek megelőzésének tanítására kellene több figyelmet fordítani.

Forrás: news.com.au

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top