Szex

A fogamzásgátló vonzóbbá teszi a férfiakat

A fogamzásgátlót szedő nők a kevésbé jóképű férfiakat is vonzóbbnak találják, állítják egy kutatás szerzői.

A vizsgálat eredményei szerint azok a nők, akik fogamzásgátlót szedtek, amikor megismerkedtek a későbbi férjükkel, majd a házasságuk alatt hagytak fel a szedésével, elégedetlenebbé váltak a férjükkel, miután elhagyták a tablettát. Ez azonban csak akkor volt igaz, ha az illető férj az átlagosnál kevésbé jóképű kategóriába esett. Mert ha egy jóképű fickóról volt szó, épp ellenkezőleg történt: nőtt az asszony elégedettsége a házastársa iránt.

A fogamzásgátló elhomályosítja a látást
A fogamzásgátló “elhomályosítja” a látást

A szerzők ezt a hatást arra vezetik vissza, hogy a tablettában lévő progeszteron és ösztrogén a nők termékenységére hat, és arra, miként tekint egy nő egy férfire, mit keres benne. Korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy az ovuláció idején a nők a minél férfiasabb külsejű partnerre buknak. A fogamzásgátló belekavar a természetes tüszőérési ciklusba, pontosabban gátolja azt. Amikor valaki felhagy a tablettával, a ciklusa újrakezdődik, és az ovuláció alatt a jóképű férfiakat találja vonzóbbnak. Akinek ilyen férje van, az persze elégedett, akinek a kevésbé vonzó, az pedig elégedetlenebb lesz, mert más férfiakat vonzóbbnak találhat a saját férjénél.

Forrás: livescience.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top