Szex

Egy torna, ami visszahozta kedvemet a szexhez

A szexuális vágy törékeny dolog, elég egy gyógyszer, egy mellékhatás és a kémia összeomlik. A folyamatot visszafordítani nem könnyű, de van rá megoldás.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy az emberi vágy mennyire törékeny dolog: elég egy hanyagul felírt gyógyszer, és a test buja kémiája romokban hever. Életemben először 33 évesen határoztam úgy, hogy bevállalom a létező legkényelmesebb védekezési módot, és feliratom a hormonális fogamzásgátló gyógyszert. Amikor a nőgyógyászom két könnyed csuklómozdulattal felírta, hozzátette, a hormon egyeseknél észrevétlenül fejti ki hatását, mások testében viszont igazi pusztítást végez, szervezetük nem tudja befogadni: megzavarodik a hormonháztartás, beindul a hízás, megduzzadnak a mellek, köztes vérzés léphet fel, és – ami esetemben is beütött – a libidó megszűnhet létezni, mintha egy gombnyomással kikapcsolnák.

Mivel a többi mellékhatás elkerült, azt hittem, az én testem tolerálja a gyógyszert, ám amikor a párom egy szexmentes hónap után leültetett beszélgetni, megdöbbentem. Igaza volt, fel sem tűnt, hogy egy hónapja nem szerelmeskedtünk. De a neheze még csak ezután jött: nyoma sem volt annak az egészséges buja izgalomnak, ami korábban elkísért. Elég volt a párom egy apró érintése, és a testem azonnal reagált rá. A hormonok óta azonban egy hideg nő lettem, aki nemcsak hogy nem csinálja, de nem is vágyik a szexre.

Mindent megpróbáltunk, hogy visszafordítsuk a folyamatot, de semmi nem indított be igazán; az önkielégítéssel sem boldogultam. A szexuális vágy úgy kúszott a testemben, mintha ólomból lenne, lomhán, súlyosan és lassan mászott fel az agyamig. Ha nagy nehezen sikerült is eljutni az orgazmusig, az sem volt olyan kirobbanó élmény, mint korábban. Teljesen elkeseredtem, elvégre a hiba az én készülékemben van/volt.

Ideje volt változtatni

Első lépésben persze abbahagytam a hormont, és lelkesen vártam, hogy végre kiürüljön a szervezetemből. Ám amikor egy hónap múltán sem változott semmi, más megoldás után kellett néznem: persze hogy a barátnőkhöz fordultam segítségért, akik közül ketten is feldobták az AVIVA torna ötletét. Soha nem hallottam erről a technikáról, de úgy voltam vele, ártani biztosan nem árt. Bejelentkeztem hát az első tanfolyamra, amit a kereső kidobott, és még azon a héten elvégeztem azt az egyalkalmas, 4 órás foglalkozást, ahol megtanultam ennek a női tornának a tánclépéseit.

A kimondottan nőknek kifejlesztett gyógytorna izraeli eredetű, de Magyarországon már évek óta nagy sikerrel oktatják. Olyan nőgyógyászati problémáknál hoz óriási változást, mint a menstruációs görcsök, a hormonzavar, a változókor, a különféle betegségek, a meddőség, vagy ahogy esetemben is történt, a vágy hiánya. Nem túlzok, ha azt mondom, a feladatsor pofonegyszerű, a legbonyolultabb rész körülbelül a guggolás volt; az igazi kihívást a feladatok – a sasszé, a lábemelés, a tánclépések – helyes kivitelezése jelentette. De ezt is bárki könnyűszerrel elsajátíthatja.

Fotó: Lukács Levente/Aviva Method Romania
Fotó: Lukács Levente/Aviva Method Romania

Egy tornatanárnő találmánya

A budapesti születésű Aviva Gabriella Steiner tornatanár és táncos fejlesztette ki a technikát, véletlenül. Aviva 45–60 év közötti asszonyokat tanított tornára, egy kímélő gyakorlatsort dolgozott ki a számukra. Könnyed és élvezhető mozgást tervezett, amire azonban álmában sem gondolt, bekövetkezett: a mozgássor, a változókor ellenére, sok nőnél menstruációt idézett elő. Elkezdte hát alaposabban tanulmányozni a gyakorlatokat. Az asszonyok visszajelzései segítették abban, hogy feltérképezze, egy-egy gyakorlat hatására milyen változások mentek végbe a testükben.

Felismerte, hogy a mozgássor serkenti a vérkeringést, ami hatással van a fiziológiás folyamatokra. Ezzel a nő uralhatja havi ciklusát, elkerülheti a változókor kínzó mellékhatásait, de a fogamzást, sőt a vetélést is elősegítheti. A gyakorlatok erősítik és gyógyítják a nemi szerveket, hatásukra miómák tűntek el nyomtalanul, méhszájsebek gyógyultak be, de kellemes mellékhatásként a szexuális libidó is újra szárnyra kapott már sokaknál. A tornának köszönhetően a nő megtanulja mozgósítani a benne rejlő erőket, a test öngyógyító folyamatai pedig beindulnak.

A torna erejében nem kell hinni, elég, ha heti kétszer elvégezzük a gyakorlatokat otthon, a gyógyító folyamat önmagától is beindul – a libidónk pedig az egekbe száll. Én már a tanfolyam után úgy mentem haza, hogy alig fértem a bőrömbe, újra olyan hévvel tudtam szeretkezni, mint a gyógyszer előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top