Szex

Mikor a legvalószínűbb, hogy félrelép a párod?

Alig van ma már olyan párkapcsolat, ahol félrelépés (ilyen vagy olyan formában) nem történik. Sokszor erre bátorítanak minket a médiából vagy közvetlen környezetünkből érkező ingerek és utalások is. A hűtlenség következményeit kezelni, feldolgozni azonban szakembereknek, pároknak egyaránt igazi kihívás!

Vannak bizonyos életszakaszok, amikor nagyobb valószínűséggel lesz valaki hűtlen a párjához. Nézzük, melyek ezek:

Egy évvel a házasság után

Amikor már elmúlik az újdonság, az imádott Másik a miénk lett, lenyugodtunk. Elmúlik a varázs, a szenvedély, az izgalom. Rutinszerűen telnek a hétköznapok.

Az első gyermek születése után

Komoly krízist jelenthet a várva várt utód megszületése. Feje tetejére állíthat mindent. A kialakult, megszokott rendet innen egy kis emberke irányítja. A nőből anya, a férfiból apa válik, ami önmagában igen nehéz és összetett folyamat. Ha a gyermekkel való foglalkozás a nő minden energiáját lefoglalja, a férfi könnyen kereshet kielégülést magának máshol.

A kapcsolat hetedik évében

Ezt a bűvös számot előszeretettel emlegetik a párkapcsolatok mumusaként. Van, akinek az ötödik év ilyen… A lényeg az életeseményekben rejlik, amit körülbelül ilyenkorra élnek meg a párok. Vagyis: ekkorra elérték közösen kitűzött céljaikat, összeházasodtak, gyerekeik születtek, kialakították álmaik otthonát, elégedettek munkájukkal, minden megy a megszokott módon. Sokan elgondolkodnak ilyenkor, hogy ez most már mindig így lesz. “Élünk boldogan, míg meg nem halunk?” Hirtelen öregnek érezhetik magukat, és unalmasnak láthatják az életüket.

Életközép

Életközepi válságnak is nevezik azt az időszakot, amikor a felnőtt gyerekek kirepülése után végiggondolja valaki, hogy mit tett le az asztalra, úgy élte-e az életét, ahogy szerette volna, mert még nem késő valamibe belekezdeni, változtatni. Szeretne fiatalabb lenni, új kalandokat átélni.

De miért lép félre a férfi, és miért a nő? Hogyan előzhető meg a hűtlenség? Válaszok a Párbaj blogon!

Mikor a legvalószínűbb, hogy félrelép a párod?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top