Szex

18+: A nők nem szeretik az önkielégítést

Bár a maszturbáció ma már nem tabu, egy átfogó felmérés eredményei szerint a nők közel sem maszturbálnak annyit, mint a férfiak.

Az Indiana University nem kisebb projektre vállalkozott, mint hogy elkészíti az Egyesült Államok “legnagyobb, reprezentatív, szexuális viselkedéssel foglalkozó” kutatását. A National Survey of Sexual Health and Behavior (NSSHB) nevű felmérése 5865, 14 és 94 év közötti amerikai részvételével készült.

A tanulmányhoz készült infografika alapján egyértelműen látszik, hogy a nők kevésbé nyitottak a maszturbációra, mint a férfiak. A nők egyharmada egyáltalán nem végez önkielégítést, és ez alól csak a 25-29 éves korosztály jelent kivételt.

A különbség még nagyobb, ha azt vizsgáljuk, milyen gyakran maszturbálnak a felmérés részvevői. A 25 és 29 év közötti nők mindössze 7,9 százaléka végez önkielégítést hetente 2-3 alkalommal, míg a férfiaknál ez az arány 23,4 százalék. A 30-39 éves korosztályhoz tartozó nők 9 százaléka szán időt (vagy tud időt szánni) arra, hogy hetente legalább 2-3-szor kényeztesse magát, a férfiaknak viszont több mint a 20 százaléka maszturbál ilyen gyakorisággal.

Ami szinte hihetetlen, az az, hogy a 25-29 éves nők 28,5 százaléka állítása szerint egyáltalán nem végzett önkielégítést az előző évben. Az ugyanennyi idős férfiak 16,5 százaléka állította ugyanezt.
Ezek a számok önmagukban természetesen nem adnak átfogó képet a társadalom szexuális viselkedéséről. A kutatásban résztvevők közül azok, akik rendszeresen élnek nemi élet, valószínűleg kevesebbszer végeznek önkielégítést, mint azok, akik nem. Az egyre gyengülő, de még létező tabuk miatt pedig lehet, hogy sokan egyszerűen nem vallják be, hogy maszturbálnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top