Szex

“A nők is akarják a pornót!”

Egy <a href=http://instagram.com/pornforwomen > Instagramon híressé vált blogger </a> azt állítja, a nők ugyanúgy szeretik a pornót, mint a férfiak. Épp csak annyi a különbség, hogy a nők mást tartanak pornónak. Több mint 82 000 követőjét elnézve igaza lehet.

A 31 éves Sarah Gidick nem csupán teljesen meztelen testeket posztolt, és explicit szex sincs az oldalán, sem kínos párbeszédek.

Miért? Mert szerinte nem ez az, amit a nők akarnak. Nekik szerinte elég a vonzó férfiak képe, nem igénylik a férfiak számára készített, főleg nőket középpontba – és alárendelt szituációba – helyező felnőttfilmeket.

Pornót nőknek?!

Az oldala 2013 januárjában indult. John Hamm, Tom Ford és Aleksander Skarsgaard fotói kerültek fel rá. Aztán jött egy sor fekete-fehér fénykép, rajta Paul Newman, Christian Bale, Sean Avery és Rock Hudson. A jóképű, vonzó férfiak hozták a sikert. A félmeztelen Ryan Gosling, vagy a titokzatos brit szívtipró, Tom Hardy (akik Gidick szerint a legnépszerűbb férfiak az oldalon, eltekintve Paul Newman fiatalkori képétől) tarolt.

Pornót nőknek?!

Látszólag giccses, alacsony költségvetésű, túlnyomórészt a férfiak által készített filmek helyett a PWF a női pornó újraértelmezése is lehet. Ha lehet  #foodporn és #shoeporn, miért ne lehetne ilyen is? Erotika, pornónak címkézve, és nőknek kínálva.

Szóval akkor a nők is tárgyiasítják férfiakat, nem csak a férfiak a nőket? – merülhet fel a kérdés.

Nos, meglehet.

Végtére is a hasonló oldalakon a nőket sem izgatja az ott feszítő “jó pasik” személyisége, érzései vagy vágyai, ahogyan a férfiakat sem kavarja fel, hogy a plakátnő nem két mell és annyi. Vizuális élmény.

Pornót nőknek?!

A nők szexuális tárgyként kezelése (biztos nem mondjunk vele újat) mindenütt jelen van. Látjuk reklámokban, ahol félpucér modellek árulnak majd mindent, a férfi-, de még a női magazinok lapjain is, a televízióban és a moziban is. Sőt. A hétköznapokban is fel-feltűnik.

A férfiak a hasonló beállításokból általában kimaradnak. Ritka az olyan reklámspot, mint amiben az egyik kólagyártó a férfiak tárgyiasításával gondolta a diétás italát eladni. Jobbára a tévéműsorok, sportesemények, szakmai kiállítások, filmek sem szokták kívánatos testük miatt biodíszletként mutogatni a férfiakat. Arra a csinos hoszteszlányokat “tartják”.

Pornót nőknek?!

A férfiak tárgyiasítása az Instagram-pornónak titulált kockás hasú, csibészes mosolyú sztárokra nyálat csorgató nők klubjai, vagy a kockahas blog ellenére jóval ritkább, semmiképp sem olyan rendszerszintű, mint a nőké.

De akkor… vajon mi sem lennénk jobban egy cseppet sem “náluk”? Vagy nincs ezzel semmi baj?

mceBlockPasteEnd

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top