Szex

“Amikor elővettem a vibrátort, alig hitt a szemének”

"Rég láttam ennyire izgatottnak. Ettől aztán én is egyre jobban beindultam, egyszerre volt őrjítő a testemben a vibrátor rezgése, és a férjem reakciója minderre." Nők vallanak határaik feszegetéséről, szexjátékokról és gátlásokról.

Szexshoptúra először

“Nemrég a férjem születésnapját ünnepeltük, megkérdeztem tőle, minek örülne a legjobban. Viccesen azt válaszolta, vehetnék végre egy vibrátort, mert szívesen végignézné, ahogy azzal izgatom magam – előtte. Először zavarba jöttem, aztán azt gondoltam: miért is ne? Fantasztikus a szex vele, de tény, eddig semmilyen eszközzel nem próbálkoztunk. Ha már születésnap, legyen az, amit szeretne – meséli Eszter, akit gyerekkora óta ismerek. – Vettem egy nagy levegőt, és elballagtam az egyik szexshopba. Amikor az ajtóban megláttam a férfi eladót, majdnem visszafordultam. Kedvesen mosolygott, kérdezte, mi járatban. Köpni-nyelni nem tudtam. Életem első vibrátorát szeretném megvenni – mondjam ezt? Inkább csak udvariasan mosolyogtam. Hosszú percekig nézelődtem, és a tanácstalanság egyértelmű lehetett az arcomon, mert ismét odajött és felajánlotta a segítségét.

– Én úgy tudtam, hogy itt nő az eladó… – feleltem, mire ő viccesen azt válaszolta, hogy ő sokkal többet tud az eszközökről, kérdezzek bátran.
– Rendben! – mondtam és vázoltam a helyzetet.
– Vagy ötszáz vibrátort árulunk – kezdte, és megmutatta a két legnépszerűbb darabot.

Elég bizarr volt a helyzet… Végül kiválasztottam egy játékosnak tűnő, színes eszközt, közben egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet. De a pasi annyira közvetlen volt, hogy győzött a kíváncsiságom, így faggatni kezdtem, hogy miket vesznek a legtöbben. Péniszgyűrű (az meg mi?), nővérke jelmez, ezeket mondta azonnal, de én maradtam vibrátornál.”

Eszter aztán elmesélte, hogy a születésnap – többek közt a vibrátor bevetésének köszönhetően – igen nagy meglepetést okozott otthon: “Felvettem a legszebb fehérneműmet. Kellő mértékű bor elfogyasztása után pedig egész egyszerűen elcsábítottam a férjem. Amikor elővettem a vibrátort, alig hitt a szemének. Rég láttam ennyire izgatottnak. Ettől aztán én is egyre jobban beindultam, egyszerre volt őrjítő a testemben a vibrátor rezgése, és a férjem reakciója minderre. Életünk egyik legerotikusabb éjszakája volt. Utána megbeszéltük, hogy mi mindent ajánlott a szexshopos pasas a figyelmembe. Eldöntöttük, hogy együtt is körülnézünk ugyanabban a boltban…”

“Része az életünknek”

Mivel a téma nem hagyott nyugodni, megkérdeztem egy másik barátnőmet is, aki köztudottan színes szexuális életet él a párjával: “Nálunk a szexnek rendszeresen része a játékosság, így a különböző eszközök bevetése is – meséli Kata irigylésre méltó természetességgel. – A használatuk attól függ, hogy mennyire vagyunk fáradtak. Előfordul, hogy egész este szexelünk, ilyenkor sok minden előkerül. De az is gyakran megesik, hogy napközben valamelyikünk fejében megszületik egy fantáziakép, például ahogy a fürdőkádban, a habok alatt elindítja valamelyik rezgő kütyüt. Este aztán a tettek mezejére lép, és kivitelezi a megálmodott fantáziaképet. De gyakoribb, hogy mindenféle segédeszköz nélkül szerelmeskedünk. Ami engem illet, sokkal gyorsabban élvezek el a kütyük segítségével, de az elnyújtott szeretkezést jobban szeretem. A sok segédeszköz csak színesebbé, játékosabbá tette a szexet, új élményeket és élvezeti mintákat hozott az életünkbe. Életemben nem volt még például olyan katartikus orgazmusom, mint amikor egyszerre berregett bennem és a csiklómon is egy vibrátor.” 

Katáék együtt járnak egy szexshopba, az ágyneműtartóban már egész komoly gyűjteményt halmoztak fel: “Van egy bevált helyünk a belvárosban, oda járunk vissza. Halálosan normális az eladónő, aki a legnagyobb természetességgel és diszkrécióval kezel minket. Egyáltalán nem érezzük kellemetlenül magunkat még akkor sem, ha a legvadabb eszközökre kérdezünk rá – amiről azt se tudjuk, hova kell helyezni –, de a megfelelő vibrátor kiválasztásában is sokat segít. Emlékszem, amikor szerettem volna egy igazi, szép vibrátort magamnak, megmutatott nekem vagy tízet, textilkesztyűt húzott a higiénia miatt, majd bekapcsolta őket, elmondta a kis gépek paramétereit – de még abban is segített, hogy a gépek alapanyaga közül melyik nem irritálja a nyálkahártyát (elég érzékenyen reagálok a különféle kemikáliákra, a szilikonok közül csak az orvosit bírom). Egy élénk rózsaszín, fém-szilikon kombinációban megalkotott rezgő kütyü formájában megtaláltam a  második legjobb barátom – és még egy csomó más eszközt is. Például egy kis rezgő csiklóizgatót, amitől egyszerűen beájulok.”

Értem én, hogy az újdonság nem elhanyagolandó tényező egy kapcsolatban, de vajon nem lesz az ember könnyen függő? Egyáltalán mikre kell odafigyelni, ha valaki eldönti, hogy enged a kíváncsiságának és beszerez egy-két népszerű darabot?

Óvatosan!

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea szextanácsadó

Vannak párok, akik idegenkednek az eszközöktől, mások nagy fogyasztói ezeknek. Az ő szexuális életüket a nyitottság jellemzi, általában szívesen képzelnek el különböző helyzeteket, és ehhez szívesen beszerzik a megfelelő eszközöket – magyarázza Bibók Bea, szexuálpszichológus. – Pusztán az, hogy készülnek az esti együttlétekre, fantáziálnak róla, megtervezik, jár egy különleges izgalommal. Addig, amíg a pár mindkét tagja örömét leli a játékokban, egyikőjük sem idegenkedik az adott eszköztől és játékformától, addig nincs konkrét baj. Azonban tud kóros mértéket is ölteni ez a szenvedély, amikor már eszköz nélkül el sem tudják képzelni a szeretkezést, amikor mindig kell valami újdonság. Ezekben az esetekben az együttlétek már nem egymásról szólnak – nem a kapcsolatukról –, hanem az eszközök kipróbálásáról. A veszélyt én abban látom, hogy egy idő után olyan mértékű fizikai ingerlésre van szükség a beteljesüléshez, amit csakis egy elektromos eszköz vagy durvább, vastagabb felületű vibrátor tud nyújtani. Később bekövetkezhet az az állapot is, amikor már eszköz nélkül – csak a párjukat – nem fogják tudni élvezni. A test érintése, illata és szövetrendszere nem fogja megütni azt az ingerküszöböt, amit ezekkel a megvásárolható eszközökkel oly magasra tornáztak fel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top