nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szex
18+: “A hüvelyemmel nem éreztem a párom” – ha a gyenge hüvelyizom a hibás

18+: “A hüvelyemmel nem éreztem a párom” – ha a gyenge hüvelyizom a hibás

Míg Japánban a gésákat kétéves koruk óta tanítják arra, hogy hüvelyüket művészi szinten tudják mozgatni a férfiak örömére, addig Magyarországon még mindig tabunak számít, ha egy nő tudatosan foglalkozik szerelmi izmainak ügyességével, egészségével. Pedig már erre is van mód és lehetőség...
Bibók Bea
Bibók Bea
f Ajánlom

Mindegy, hogy idős vagy fiatal, rengeteg nő szembesül azzal, hogy nem elég feszes a hüvelye, nem jó az orgazmuskészsége, a menstruációja szabálytalan, az előjáték ellenére is száraz marad a hüvelye, ne adj’ isten állandó vizeletcsöpögés gyötri; a jövendő anyukák pedig azon izgulnak, hogy hogyan készíthetik fel hüvelyüket a szülésre. A gyötrődés és szégyenérzet helyett érdemes a tettek mezejére lépni, és az izmos has, a feszes popsi mellé erős hüvelyizmokat fejleszteni. Ebben segít a Kriston intim torna. Akik megtanulták és alkalmazzák, már tudják, mennyit jelent a megerősített intim izomzat. Jöjjön néhány beszámoló:

“A hüvelyemmel nem éreztem a párom”

“A legutóbbi párkapcsolatom lezárása után hosszú ideig nem akartam újabb kapcsolatot. Aztán jött a nagy szerelem. Igen ám, de azt éreztem, nem működik a testem. A hüvelyemmel nem éreztem a párom, és ami a legszörnyűbb volt, ő sem érzett engem. A szex félelmet keltett bennem, kerültem az együttléteket, mert amikor szerelmeskedtünk, a puncim állandóan, egyfolytában »rotyogó« hangot adott ki. Annyira ciki volt!” – Írja Böbe, 34 éves.

Szeretkezések, amiket zavaró hangok kísérnek. Minden nő rémálma. Mi is történik ilyenkor? A hüvely, mivel nem elég szűk és feszes, nem szorul rá a hímvesszőre, éppen ezért a ki-be mozgás következtében levegő is bejut a hüvelybe. Pozícióváltáskor pedig a beáramlott levegő kiáramlik, kellemetlen, zavaró hangok kíséretében. Nyilvánvaló, hogy a nem feszes hüvelynek a stimuláló hatása is sokkal gyengébb, éppen ezért mind a nőnek, mind a férfinek kevésbé izgalmas a szeretkezés. Ha a levegő bejut, akkor a kórokozók is bejutnak, ezzel hüvelygyulladást idézhetnek elő. Az erőtlen hüvelybe a méh is belecsúszhat, ezáltal méhsüllyedés jön létre.

“Egy jót nevetek, és azonnal becsurog!”

Már megszokottá vált az életemben, hogy amikor egy jót nevetek, azonnal becsurog. Kellemetlenül érint, állandóan attól rettegek, hogy pisiszagom van. Amikor randevúra megyek, muszáj tartalék fehérneműt vinnem, mert a betét ellenére is zavar az egész ügy” – írja Andi, 30 éves.

Egy másik rémálom a stresszinkontinencia, ami azt jelenti, hogy nevetéskor, tüsszentéskor, köhögéskor vizeletcseppek jutnak ki a húgyhólyagból. Mivel a nőknek 4 cm-es, meredek lefolyású húgycsövük van, ezért a vizeletcseppek a bugyiban landolnak, alaposan megrendítve a biztonságérzetüket. A tünet arra utal, hogy meggyengült a hólyagzáró izom. Sajnos magától ez a kellemetlen jelenség nem múlik el, hiszen az izmok napról napra sorvadnak, s ennek következtében egyre nagyobb mennyiségű vizelet távozik – ami a hólyagsüllyedés gyanúját is felveti –, s emiatt egy idő után folyamatosan betét viselésére lesz szükség.

“Állandó problémámmá vált az aranyér”

“Mindig székrekedéses voltam, amióta csak az eszemet tudom. A sok erőlködéstől állandó problémámmá vált az aranyér. Sokszor fáj és vérzik is. Ilyenkor nem érzem magam nőnek, csak szenvedek, és még a szexhez sincs kedvem. Azt szeretném ilyenkor, hogy bárcsak ne is lenne az alsó zónám!” – írja a 42 éves Kata.

Az aranyér a nők számára is az életet megkeserítő tünet. A végbélzáróizom gyengesége okozza, hiszen a kis érgomolyag, ami a belső nyálkahártya mögött húzódik, kitüremkedik a végbélzáróizom gyengesége miatt és a nyomás, préselés hatására a keményebb széklet durva felülete miatt vérezni is szokott. Egy nő sem érzi magát vonzónak, ha napjait a fájdalom és vérzés keseríti meg! A tornával az aranyér remekül és gyorsan regenerálható és karbantartható. Ha nem foglalkozunk a kezdeti tünetekkel, akkor a végbélzáróizom gyengesége tovább fokozódik, és végbélsüllyedés is kialakulhat belőle.


“Kismamaként szeretnék felkészülni a szülésre!”

“Az első gyermekemmel nem tornáztam, és ennek a szüléskor láttam kárát. Az izmaim nem tudtak alkalmazkodni a babához, és ennek egy nagy gátmetszés lett az eredménye. A második gyermekemnél már nem követem el azt a hibát, hogy nem készítem fel az izmokat a nagy feladatra” – írja Babi, 37 éves kismama.

A szülésben részt vevő izmok rugalmassága két szempontból nagyon fontos. Egyrészt: mert a baba kitolásakor az izmok nyúlnak, és ha túlságosan megnyúlnak, akkor – mint egy elöregedett gumiszalag – a szülést követően nem fognak tudni összehúzódni, tehát a hüvely nagyon tág marad. Másrészt: azok a kismamák, akik elvégzik a tréninget, megtanulják, hogy szülést követően hogyan kezdhetik el a hüvely regeneráló programját annak érdekében, hogy hat hét múlva – miután az orvosi kontroll megtörténik – teljes értékűen kezdhessék el szexuális életüket.

“A hüvelyszárazság elveszik a kedvemet a szextől!”

“A változókor megkeseríti az életemet, a hőhullámok, a hüvelyszárazság elveszik a kedvemet a szextől, nem tudom, mit tehetnék, mert már nem is kívánom a szexet sem, pedig nem érzem öregnek magam” – írja az 55 éves Marika.

A(z) “Te tornáztatod az intim izmaid?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Néha

A női szervezet ösztrogénszintje a változó korral csökkenni kezd. Ennek hatásait érezni a menopauza beálltával, hiszen a szexuális vágy csökkenése, a hüvelyszárazság, a húgycső nyálkahártyájának kiszáradása mind-mind a csökkent ösztrogénszint következménye. Változókorban – ha eddig még nem jelentkezett – a nők 70 százalékánál jelentkezik a vizeletvesztés tünete is, hiszen a húgycső nyálkahártyája összeszárad, és nem tömíti a húgycsövet többé. A változókorú nők nagy része sajnos leszokik a szexről, nem érzi jól magát nőként. Elhúzódik párjától, azt érzi, hogy ő már nem számít többé nőnek. Az intimtorna által a női szervezet ösztrogéntermelése egyensúlyba kerül: a változókor kicsit később következik be, és jellemzően tünetmentesen vészelik át azok a nők, akik tornáznak!

“Édesem, úgy szorítasz, mint egy satu!”

Az intim izmok erősítését elsőként a férfiak veszik észre, ők azok, akik érzékelik a hüvely erejében bekövetkezett változásokat. Már 6-8 hét után érzékelik, hogy olyan titkos kis izmocskák dolgoznak párjuk hüvelyében, amilyenek eddig még soha. A tünetek 10-12 hét gyakorlás után teljesen eltűnnek, a komolyabb süllyedéses tüneteknél 4 hónap gyakorlás után várható javulás.

A Kriston-intimtorna egy jogvédett módszer, amit Kriston Andrea fejlesztett ki még 1989-ben, és azóta is folyamatosan fejlődik. A torna egy olyan, a gáti izmokat erősítő módszer, amely hatással van a női – ösztrogén – hormon termelésére is, a mozgás következtében létrejött alhasi vérbőség biztosítja a hasi szervek jó oxigénellátását, az erősebb izmok pedig a szervek védelmét segítik.

A torna néhány alkalom alatt tökéletesen elsajátítható. Ha kedvet kaptál hozzá, jelentkezz egy tréningre, itt!

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

Megosztás Facebookon