Szex

18+: Önkielégítés, szégyenérzet, bűntudat

Szégyenérzet, bűntudat. Ez a két érzés sokkal elterjedtebb az emberek között, mint azt hinnénk. Még manapság is elhangzik, hogy a szexualitás vagy az önkielégítés bűn, amiért szégyent vagy bűntudatot kell éreznünk! Miért is?
Madonna
Madonna

Szexológusok, és pszichológusok hosszú évtizedek óta küzdenek ez ellen a népbutítás ellen, szerencsére egyre nagyobb sikerrel. Az érvek és maga a szemlélet egy sokkal korábbi, sokkal elmaradottabb korból származnak, (amikor még „a föld lapos volt”, és sokszor az uralkodók még írni sem tudtak) amelyet sokan jellemeznek a „sötét középkor”, a „barbár Európa”, és hasonló kifejezésekkel.

Ha szégyenlős vagy magad előtt is, bűntudatot érzel az önkielégítés közben vagy utána, ez a két érzés roppant káros, és romboló rád nézve, szó szerint megnyomorítja az ember lelkét, és lassú méregként szép lassan teljesen tönkreteszi a nemi életét! Ha ezekkel az érzésekkel küzdesz, akkor szinte biztos lehetsz az alábbiakban!

  • Aki elültette benned, hogy ez bűn, az nagyon-nagyon rosszat tett veled! Mentális egészségkárosításról beszélünk, meg kell szabadulnod ettől az érzéstől! Ez biztos! A szégyenérzet és bűntudat ugyanis nem csak az önkielégítést fogja befolyásolni, hanem később az egész nemi életedet. A mentális egészségedet kell visszanyerned, hogy felszabadultan és őszintén tudd megélni a szexualitásodat. Ez ugyanis az egyik alapköve a sikeres és boldog párkapcsolatnak!
  • A saját magad elfogadásához az első és legfontosabb, hogy megértsd: a szexualitás, a meztelen tested és az önkielégítés nem bűn, valójában soha nem is volt az! Pár tudományosan igazolt tényt rögzítsünk, mielőtt tovább haladnánk!
  • A szexualitás és az önkielégítés természetes tulajdonság, pont mint az éhség, szomjúság vagy az ürítés! Az önkielégítés során ennek az alapvető testi igényednek teszel eleget,  ha igényled azt! Az önkielégítés a szexuális vágyadból fakad.
  • Az önkifejeződés egy formája, egy mentálisan is egészségmegőrző tevékenység.
  • Nincsen életkorhoz vagy párkapcsolathoz kötve. A fiatal, tinédzser, felnőtt, idős, öreg esetében éppen olyan természetes, mint a párkapcsolaton kívül vagy azon belül is. – A bejegyzés folytatását az Inside of Love blogon találod. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top