Szex

18+: Ha túl tág a nő

Ha méretről van szó, a többség a férfiakra asszociál, pedig a nőket is érinti a kérdés, például akkor, amikor a férfi száját elhagyja a szókapcsolat: "Túl tág!"

Ha a szépségiparon múlik, a tökéletes női test örök délibáb marad, amit hétköznapi halandó soha az életben nem érhet el, mindig jönnek az újabb trendek, amelyek meggyőznek az esztétikai fogyatékosságról. Lézerrel kell irtani a szőrt, a fenékből leszívott zsírral feltölteni a ráncokat, a barna szemet kék kontaktlencsével kell eltakarni, a göndör hajat kemikáliákkal kell egyenesíteni – és akkor még nem beszéltünk az intim zónákat célzó beavatkozásokról: a kisajakplasztikáról, a G-pont-feltöltésről, a szűzhártya-visszavarrásról, vagy épp a hüvelyszűkítésről. A nők jelentős része ugyanis – a szépség- és pornóipar trükkjeinek bedőlve – sajnos egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a valóságban mennyire normális az intim testrészek sokfélesége. Timi belefutott ebbe, egyből elhitte, benne van a hiba:

“Volt egy pasim, kerek két hétig bírtam vele, mert a szex meghasalt közöttünk. Durván erőltette az anális szexet, azt a műfajt, amit én gyűlölök
– írja a 32 éves nő. – Kétszer eljátszotta, hogy kérdezés nélkül berakta. Egy ilyen alkalommal aztán csúnyán összeszólalkoztunk, megkérdeztem, hogy miért erőlteti ezt ennyire, mire ő közölte, hogy nem vagyok neki elég szűk. Az előző csaja szoktatta rá az anális szexre, akkor kapott rá a dologra. Nagyon rosszul érintett a dolog, elhittem neki, hogy tényleg nem vagyok elég feszes, másnap az volt az első dolgom, hogy megvettem egy intimtorna-DVD-t és könyvet, és elkezdtem a hüvelyedzést.”

Ha túl tág a nő

A méret a lényeg

Sok kultúrában az igazán kívánatos hüvely olyan, mint a végbél: szoros és nagyon szűk, annak ellenére, hogy a túlságosan szűk paraméterek ugyancsak távol állnak a férfiak számára ideálisnak tartott méretektől. Ennek ellenére a szűk hüvely egészen más megítélés alá esik. A szoros, a pénisz befogadására képtelen vagina kapcsán leggyakrabban lelki okokat emlegetünk: a szex tudattalan elutasítására, korábbi negatív tapasztalatokra, védekezésre a rossz emlékek felelevenítése ellen, és így tovább. Ezzel szemben a tág hüvely kapcsán jöhetnek az obszcén viccek és a nő elhasználtságára utaló jelzők. Úgy tűnik, mintha a nem kellőképpen szűk vagina az erkölcstelenséggel és a szexuális partnerek gyakori cseréjével asszociálódna. Pedig van itt egy másik kézenfekvő válasz is: például a nem megfelelő nagyságú pénisz – a tág jelzővel titulált vagina pedig a bűnbak. Vagyis a “Nem az én farkam kicsi, hanem te vagy akkora, mint egy metróalagút!”-hozzáállás feloldozza a férfit, nem ő lesz az oka annak, ha nem működik a szex!

“Be kéne már végre ismerni, hogy a nemi szervek méretében is igenis kell az összeillés – magyarázza Panka (34). – Nincs túl tág, meg túl kicsi, csak nem a megfelelő pénisszel/puncival futott össze az ember. Rohadt igazságtalan, hogy a nők rögtön önmagukban keresik a hibát, a pasik meg rögtön análszexet akarnak. Nekem egyszer volt egy minifarkú pasim, ő az análban látta a megoldást, én meg egy másik pasiban!”

A nők hibáztatása persze nem mindig ennyire direkt, a szépségipar reklámanyagai azzal agitálnak, hogy a nő lesz az, aki a szűkítő eljárás után jobban élvezi majd a szexet. Arról, hogy ez nagyrészt a férfipartner szájíze szerint való műtéti beavatkozás lenne, még elvétve sem esik szó – arról meg még kevesebb, hogy a szűk adottság sem fenékig tejfel: 

“Én a másik végletet képviselem, a szűk méretemből adódnak főleg problémák – meséli Bori (35). – Gyakran előfordul, hogy a behatolás eleinte fájdalmas, az aktus elején sokáig nem tud a »helyére« kerülni a hímvessző. Erre persze eleinte partnerem is és én is rágörcsölünk, és kezdhetjük elölről az egészet. A komolyabb ágyjelenetek után éreztem, hogy megviselődött a hüvelyem, és nemcsak a filmekben létezik az, hogy az ember nem bír ráülni a biciklire. 30 felett azonban ez egyre kevésbé jellemző, főleg akkor fordul elő, ha kihagyok pár hetet. Tágnak lenni azonban relatív, én is át tudom érezni a helyzetet: volt egy pasim, akinek én is tág voltam, mert ő az átlagosnál kisebb mérettel rendelkezett. Mondanom sem kell, nem működött közöttünk a szex, mert nem éreztem szinte semmit.” 

Ha túl tág a nő

Hasonló tapasztalatokról tud beszámolni Kinga (30) is, akinek anatómiai adottságai mindig meglepik a férfiakat: “Állítom, hogy az egyik pasim a vaginám miatt maradt mellettem évekig, szóval az se jó, ha túl szűk az ember lánya. Egy másik pasimmal elsőre nem ment úgy, ahogy szerette volna. Másodszorra »lebutította« magát (kevés alkohol, hogy kevesebbet érezzen), és az aktust követően közölte, hogy megnyugodott, nem vele van a baj, csak nálam »más a berendezés«. Ez persze tök jólesik, és annak is örülök, hogy ösztönösen képes vagyok összehúzni az érintett izmokat, ami valszeg még inkább javít a helyzeten, bár ez csak a partnernek öröm, mert akkor feszülve én nem tudok élvezni – de persze van olyan, hogy az ember adni akar. Vagyis ezzel kapcsolatban jók a visszajelzések, de ezért cserébe olyan kis klitoriszt kaptam, hogy soha senki nem találja.”

Szüzesség újratöltve

A szűk adottságok adta nehézségek ellenére a 21. században a női testtel szemben támasztott elvárás a feszes, még el nem kopott szűziesség, holott a “tökéletes hüvely” képe alapvetően hibás elképzeléseken nyugszik. A vagina nem egy merev cső, hanem egy rugalmas csatorna, ami ingerléstől függően változtathatja alakját; szexuális izgalom hatására megduzzad, az orgazmus során pedig görcsösen összehúzódik. Tudja ezt Zsófi (36) is: “A hüvelyem tágulási együtthatója, mint a szexuális életem rendszerességét jelző mérce, egy időben nálam fordított arányban állt a szex élvezetével. Minél sűrűbben csináltuk, annál könnyebben voltam hozzáférhető, és bizony volt idő, amikor nemcsak a fiúmat, de engem is zavart, hogy alig érzem magamban. Ilyenkor persze jöttek a légüres térbe pumpált levegő botrányosan kínos hangjai, majd a hátsó kiskapu, amit meg én nem élveztem. Azóta nem mondom, hogy kiműveltem magam intim tornából, de néhány gyakorlattal buszmegállóban vagy a postán sorban állva nagyszerűen mozgatom észrevétlenül a gátizmaimat. Amikor mindezt szex közben csinálom, annak a fiúm is örül (állítólag érzi a pulzáló szorítást), a hangokon meg pozícióváltással változtattunk. Persze a karbantartott hüvely hálás izom, néhány hosszú szexmentes nap után úgy örül az eseménynek, mintha sosem csinált volna hasonlót azelőtt.” 

A “tágasság” érzetét könnyebb ugyan biológiai okokra visszavezetni, és rögvest operáció után kiáltani, azonban nem árt tudni, hogy a “sovány harangnyelv a nagy kolompban”-fílingnek a párkapcsolathoz is lehet némi köze. A női izgalom hiányában nem alakul ki a hüvelybemenetnél az úgynevezett orgasztikus mandzsetta, így sem a női nemi szerv, sem a hímvessző nem kap elég ingerlést. Mivel ezáltal mindkét fél lelkesedése csökkenhet a szeretkezés során, ördögi kör jön létre: a lanyhuló izgatottság a testérzések intenzitásának apadásával jár együtt (a szex pedig rövidesen véget ér). Plasztikai sebészet helyett a szexológusok az egymásra való gondosabb odafigyelést ajánlják, illetve azokat a testhelyzeteket/pózokat, amelyekben a nő a behatolást követően képes összeszorítani a combjait. Végezetül egy igazán meglepő eredmény: bízzunk bár a milliós kütyükkel ámító sztársebészekben, a rendszeres intimtorna a szikénél jóval hatékonyabbnak bizonyult a feszesítés során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top