Szex

“Én abszolút mellbámuló vagyok!”

A női mellnél szebbet aligha alkotott a természet, ezt pedig nemcsak a férfiak, de a nők is észreveszik; egy vonzó női mell láttán bizony az ő tekintetük is hosszasan megállapodik a szép idomokon. De miért?

Azt ugye rég tudjuk, hogy a férfiak hosszú másodperceket képesek a női test pásztázásával tölteni, azt azonban már kevesebben sejtik, hogy a nők nagy hányada is előszeretettel bámulja a női testet. Nemcsak a férfiak, de a gyengébbik nem képviselőinek szeme is sokkal tovább időzik a női melleken és a csípőn, mint a nő arcán – derül ki a Nebraska-Lincoln Egyetem kutatásából. Azt persze mondanunk sem kell, hogy minél nagyobb a mell, annál hosszabb a mellek bámulásával eltöltött idő.

De miért nézzük? Már ha tényleg nézzük!

Mivel a kutatás nem tér ki arra, hogy a nők miért is vizslatják a női mellet, megkérdeztük. 

Mert szép, és kész!

„Én abszolút mellbámuló vagyok!”A legkézenfekvőbb magyarázat persze az esztétikai élmény: „Soha nem felejtem el, tinédzserként komolyan paráztam amiatt, hogy leszbikus vagyok, mert nagyon vonzottak a fekete-fehér női aktok, és az utcán is mindig vonzották a tekintetemet a szép nők, és persze a mellek – meséli Kata (33). – Ma már tudom, hogy ennek nem volt köze a homoszexuális vágyakhoz, egyszerűen csak szépnek tartom a cicit. A sajátomhoz is így viszonyulok, szeretem, örülök, hogy ilyen, és néha egy-egy mélyebb, de nem tolakodó dekoltázzsal ki is hangsúlyozom. És pontosan tudom, hogy meg is nézik, csak mert szép, és kész!” 

Mert izgató!

Ha mell, akkor nem maradhat ki a szexuális töltődés sem, Viktória (39) például nagyon is tudja, milyen az, ha egy női mell látványa beindítja egy másik nő testét: „Egy alkalommal ruhapróbán voltam egy belvárosi szalonban, időre mentem, s hogy ne kelljen várakoznom, a varrónő megkérdezte, zavarna-e, ha egy másik kuncsaftjával egy időben próbálnánk. Nem volt kifogásom ellene; betereltek a próbafülkébe, ahol egy időben vetkőztünk a másik vendéggel. Arra, ami akkor lejátszódott bennem, a mai napig nem tudok magyarázatot adni. Az a másik nő annyira nőből volt, hogy elállt a lélegzetem. Gyönyörű, gömbölyű mellek, vékony derék, kerek, formás csípő, hosszú lábak, a bőre napsütötte fényes; furcsa fizikai reakciót váltott ki belőlem a látvány, különösen a melle, szerettem volna megérinteni. Aztán felocsúdtam, és megijedtem magamtól. Ez az érzés azóta is elkerül, ám az élmény örökre rögzült az emlékezetemben.” 

Hasonló élményei vannak Ritának (35) is, aki meg is érintette a felkínálkozó melleket: „Huszonöt voltam, amikor volt egy pár napos házibuli egyik barátnőméknél. Szokásos sztori, szülők elutaztak otthonról, a fiatalok meg szétszedik a házat. De a lényeg, hogy egyik spicces este együtt készülődtünk az egyik barátnőmmel a fürdőben, hogy miért, arra nem emlékszem; ő kisbugyiban volt, én meg készülődtem a tus alá, amikor egyszerűen rátapadtak a szemeim a bimbójára. Soha ilyen szép melleket még nem láttam. Mind a mai napig emlékszem, hogy baromira felizgultam, bele is szédültem kicsit, aztán kinyújtottam a kezem, a mutatóujjammal megsimítottam. Nem tiltakozott, folytattam. Nem tudom, honnan vettem a bátorságot, de finoman a számba is vettem…”

Mert feltűnően mű!

„Én abszolút mellbámuló vagyok!”Aztán ott a másik elég gyakori magyarázat, amikor annyira mesterséges és nagy a kebel, hogy a látvány szinte kiszúrja az ember szemét, idő kell az élmény feldolgozásához: „Pont tegnap az öltözőben akadt meg a szemem egy műmellen azért, mert annyira természetellenes volt, hogy nem tudtam nem észrevenni – meséli Panka (34). – Egyébként én abszolút mellbámuló vagyok. Megnézem, ha mondjuk baromi nagy, vagy mondjuk nagyon szép, mert akkor irigykedem, hogy lehet valakinek ilyen szép melle. Vagy ha nagyon lóg, csúnya, akkor meg örülök, hogy nekem nem olyan. Aztán tessék látni!”

Mert átlátszik a póló!

Aztán ott van a majdnem meztelenség kérdése is, a picit átlátszó póló, amit nem lehet nem megnézni. Erre céloz Bori (31) is: „Nem jellemző, hogy bámulnék, ellenben engem szoktak, két esetben: 1. Ha sima, nem szivacsos melltartót viselek, mert ilyenkor átlátszik a bimbó. Igazából nem tudom hogy ilyenkor irigykedve vagy megbotránkozva néznek, utóbbinak nem örülnék, mert én szeretem az olyan melltartót is, és nem hinném hogy illetlenség a mellbimbót nem takargatni. Ez elég zavaró egyébként, mert sokszor már csak emiatt viselek szivacsosat. 2. Ha hivalkodó pólót viselek. Ilyenkor nem zavar ha megnéznek, pont ez a cél.”

Mert a pasim is nézi!

Egy fokkal kellemetlenebb kategória, ha a nő azért nézi a másik nőt, mert a pasija is szemmel láthatóan ezt teszi: „Nem szokásom, hogy más nőket vizslassak, a pasimnak azonban igen – magyarázza Noémi (26). –  Ezerszer összekaptunk ezen, mert engem nagyon zavar, ha megnéz más nőket. Frusztrál!”

A(z) “Te is megbámulod a női mellet?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen, mert férfiból vagyok!

Mert verseny van!

A leskelődés oka lehet a női rivalizálás is. Persze, hogy az ember lánya nem csukja be a szemét: „Én csak akkor nézem meg, ha feltűnő: túl szép, túl csúnya, túl nagy, túl kicsi – elmélkedik Fanni (36). –  Amúgy hidegen hagy, csak az érdekesség számít. De szerintem alap, hogy a nők megnézik egymást, nemcsak a mellüket, de a testüket, a ruhájukat is, leginkább azért, hogy a sajátjukhoz viszonyítsák. Ez amolyan verseny vagy mi.” 

Mert az enyém túl kicsi!

Törvényszerű, hogy az ember mindig olyan adottságokról álmodjon, ami neki nincs. Ha göndör a haj, egyenes kell, ha barna a szem, kell a kék kontaktlencse. Valahogy így van ezzel Anikó (33) is, két pici mell tulajdonosa: „Évek óta versenyszerűen kézilabdázom, és a csapatban rengeteg a szép mell. Én inkább fiús alkat vagyok, a melleim picik – az öcsém mindig azzal szekált, hogy vigyázzak, hideg kést vagy vizes ruhát ne tegyek rá, mert leapad. Én ebből szempontból szemlélődöm. Mit mondjak, azért irigykedem a gömbölyű formák miatt, és volt idő, amikor ábrándoztam, hogy keresek egy gazdag pasit, aki majd finanszírozza a mellnagyobbító műtétet. Még szerencse, hogy közben megismertem a páromat, aki nagyon elégedett a melleimmel, így elmúlt a fóbiám. Meg azért picit annak is örülök, hogy bár kicsik, soha nem fognak lógni.”

Mert leszbikus vagyok!

„Kell ennél kimerítőbb magyarázat?” – kérdi Eszter (33). Valójában nem! 

Akik nem leskelődnek!

Természetesen vannak, akik a közömbösök táborát erősítik, őket hidegen hagyja a látvány, nem kukkolnak: „Én egyáltalán nem nézem meg a női melleket, mert abszolút hidegen hagynak, legfeljebb azt bámulom meg, ha valaki nagyon durván kipakolja őket – magyarázza Anna (32). – Ilyenkor azt hiszem, képes vagyok szemet meresztgetni és értetlenül pislogni is, mint egy fogadatlan erkölcscsősz. Amit megnézek, az az, ha valakinek nagyon szép alakja, arca, kisugárzása van, vagy csak jól öltözött fel aznap, és ezt elismerő pillantásokkal jelezni is szoktam.”

Csavar a kutatásban!

Külön kutatási érdekesség, hogy míg a pillantások útját letapogató berendezés szerint férfiak és nők a női melleken és csípőkön pihentetik tovább a szemüket, addig a kérdőíveken – írja a brit One Poll kutatás – az emberek többsége úgy nyilatkozik, hogy az arcot vizsgálja. Ez persze már arról szól, hogy a megkérdezettek nem merik bevallani, valójában a mellek vonzzák szemüket. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top