nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szex
Trendkívüli jelentés: a popsi nem szexre való!

Trendkívüli jelentés: a popsi nem szexre való!

A pornófilmek hatására a mai fiatalok – és idősek is –, követve a trendet, egyre inkább igénylik az anális szex kipróbálását vagy rendszeres élvezetét. Férfiak elmondása szerint egy valamire való férfi minden lyukat be akar tömni, hiszen ettől érzi magát macsónak. Ám amíg a férfi megéli a szenvedélyt, addig sok nőnek a szó legteljesebb értelmében szenvedést jelent az anális behatolás.
Bibók Bea
Bibók Bea
f Ajánlom

Korunk szexuális kultúrájába majdnem “észrevétlenül” kúszott be az anális szeretkezés hagyománya, hiszen ma már szinte el sem képzelhető szeretkezés anális örömszerzés nélkül. Anno a titkos, baráti összejöveteleken látott NDK-s pornófilmekben szereplő férfiak – pajesszal, fehér zokniban és arany karórában – még nem képviselték a mohó, magát modern macsónak tartó, anális szexre vágyó férfi image-ét. Ám mára már egyetlen pornófilm sem eladható/versenyképes anális jelenet nélkül. 

Anális örömök – biztosan akarod?A pornó hatása

A férfi álló fallosszal – vágyával nem bírva – duruzsol a nőnek, csókolgatja, bátorítja, aztán a nő megadva magát és a fenekét, elhelyezkedik a megfelelő testhelyzetben, leginkább a “kutya pózban”, ahol négykézláb hátulról történik a behatolás. Jó esetben a felajzott férfi követi a fokozatosság elvét, simogatja, masszírozza, kenegeti síkosítóval, ujjával tágítgatja a popsi bejáratát, majd – hangsúlyozom, jó esetben – óvatosan, lassan behatol a nő ánuszába. 

A férfi őrületesen élvezi, ám a  nő csak imitálja az élvezetet, leginkább fájdalmas fintornak értékelhetnénk a látottakat. A férfi kitartóan dögönyözi a nő popsiját, a nő a forgatókönyv szerint úgy csinál, mintha élvezné, és lelkesen mondogatja: “Fuck me, more!” , de  – valljuk be – ez nem tud igazán hiteles lenni. Némelyik nőnek még a könnye is kicsordul “örömében”. Az akció végén a kedves nézőt az a meglepetés éri, mikor a hímvessző már kicsusszant az ánuszból, láthatóvá válik a női főszereplő végbélzáró izmocskája, ami az igénybevétel után képtelen összehúzódni és eredeti állapotába visszazárni – és ez innentől már nem érzéki csalódás!

A minta rossz

Sajnálatosan a filmbéli részlet mintává vált, sok fiatal innen tanulja a szeretkezés csínját-bínját. Fiatal fiúk és lányok mind azt gondolják, hogy szerelmeskedni csakis a pornófilmekben látható módon érdemes. A fiúk az együttlétek alkalmával elvárják a lányoktól az anális szex lehetőségét. Ha a lány nem vágyik rá, és tiltakozásának ad hangot, akkor sajnos az önértékelése látja kárát: egy idő után saját magát ostorozza azért, mert nem elégítette ki kedvese szexuális igényeit. Félelem tölti el, hogy párkapcsolata a tiltakozása miatt megromlik. Ez az érzés bűntudattal és lelkiismeret-furdalással párosul, és máris elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor a női önértékelése romokban hever. Kialakul egy csiki-csuki helyzet, amiben egyrészt a nő nem szeretné az anális szexet, másrészt dolgozik benne a megfelelni akarás. Így sokszor akarata ellenére, a megfelelési kényszer hatására mégis vállalja. Csakhogy ez egy bumeráng, visszaüt: míg fizikálisan megteszi, amit kedvese elvár, addig érzelmi síkon viszont távolodik tőle, hiszen olyanra kényszeríti őt, ami neki nem jó.

Hosszú szüzesség anális szexszel

Ma Magyarországon a fiúk átlagosan 13,5 évesen, a lányok 13,9 évesen vesztik el a szüzességüket. Sok lány a terhességtől való félelmében csakis análisan engedi közeledni magához kedvesét. Az érzelmileg nem előkészített, “kényszerszex” következményeként még gyermekfejjel csapdába esnek, a saját felnövekvő nőiségük romba döntésében asszisztálnak. Ha belegondolunk, hogy a 13-14 éves gyerekek pszichoszexuális fejlődésük közepén tartanak, akkor beleborzadunk abba, hogy ők a szüzességüket esetleg megtartva, de az “igényeknek megfelelve”, a terhességtől való félelmükben análisan élnek szexuális életet. 


Férfiak kontra nők

Elterjedt nézet a férfiak körében, miszerint egy nő alapvető tudása, hogy orálisan is és análisan is tudjon és akarjon szerelmeskedni. Bízzunk abban mi nők, hogy a punci okozta öröm azért még nem merül feledésbe! Tudom, egy férfi számára minden izgalmas és meghódítandó, ami “lyuk”, izgalmas a száj, a hüvely és a popsi is; mind-mind egy játékszer, amivel ők kedvükre szeretnének játszadozni. Az is köztudott, hogy az anális szex során az izmok feszessége miatt a hímvesszőre gyakorolt stimuláció erősebb, mint a hüvely által kiváltott ingerlés, ám hiba lenne az anális szexet csak ezért elvárni a nőtől, hiszen alapvető döntési jogától fosztja meg ez a hozzáállás.

A szexuális helyzetek közül a legtöbb nő az anális szexre mond nemet. Az érvek közötti első helyen az áll, hogy az anális behatolás fájdalommal jár. Mivel az ánusz tele van idegvégződéssel, ezért fájdalmas a behatolás, ez tény. Egyszerűen nem tud nem fájdalmas lenni. Míg a hüvelybe való behatolás azért nem fáj, mert a hüvelyben nem találhatók idegvégződések, hiszen akkor a szülés olyan nagy fájdalommal járna, amit a nők képtelenek lennének elviselni. Az ánusz – akármennyire tisztaságmániás is egy nő – mégiscsak egy “piszkos” szerv, és ez a nőket félelemmel tölti el. Nem szívesen adják oda a legpiszkosabb testrészüket kedvesüknek. Az aduász, azaz a legfőbb ellenérve a nőnek az, hogy a popsi nem szexre való.

Anális örömök – biztosan akarod?fotók: Jan Saudek

Bár tudjuk, a legfőbb és legősibb szexuális fantáziák egyike az anális szeretkezés – hiszen már a Káma-Szútrában is találkozhatunk vele -, mégis azt kell, hogy mondjam, jogos a nőtársaim ellenvetése. Egy idős proktológus professzor szavát tolmácsolom: “Mondja el a nőknek, hogy vigyázzanak az anális szerelmeskedéssel! Ne engedjenek barátjuk, férjük, szeretőjük zsarolásának, mert annak nem lesz jó vége. Az lenne a jó, ha análisan csakis ünnepnapokon szerelmeskednének! De azt is mondja meg nekik, hogy ne ünnepeljenek minden héten, csak esetleg két-három havonta egyszer!”

A popsi anatómiája

A végbél izomzata egy kétszintű izom, aminek a felső izomgyűrűjét reflexek nyitják-zárják, az alsó harántcsíkolt izomrostokból álló izomgyűrűt pedig mi magunk vagyunk képesek irányítani. Amikor a széklet a végbélbe érkezik, akkor nyomást gyakorol a felső izomgyűrűre, ami reflexszerűen kinyílik. Ekkor székletürítési ingert érzünk, és a külső izomgyűrűvel tudjuk szabályozni az ürítést vagy székletvisszatartást. A folyamat egyszerű székletürítés estén, hiszen a végbél izomzata a belülről kifelé történő ürítésre van “megszerkesztve”, minden rendeltetésszerűen működik!

Más a helyzet anális szeretkezéskor, amikor a hímvessző ellentétes irányból, azaz kívülről halad befelé: először is egy hímvessző – még a kisebb méretűek is – vastagabb, mint egy formázott széklet. A férfi az anális behatolás előtt hiába duruzsol kedvese fülébe, cirógatja popsiját, kedves szavakkal biztatja, hogy “Engedd el magad, drágám! Meglátod, milyen finom lesz Kicsi Bogárkám!”, hiába kenegeti, nyalogatja, birizgálja – még a hátát is cirógatja közben -, a nő csak a végbélzáró izom alsó izomgyűrűjét tudja elengedni, a felső izomgyűrűt nem.

Amikor a férfi hímvesszőjével behatol, akkor az alsó izomgyűrű ugyan beengedi a péniszt, de a felső izomgyűrű nem nyílik akaratlagosan, ezért muszáj áttörnie – és itt van a probléma, mert ez a felső izomgyűrű sérül. Ha egy nő rendszeresen él szexuális életet análisan, akkor a felső izomgyűrű oly mértékben károsodik, hogy képtelen lesz az összehúzódásra. Ilyenkor a székletmegtartás már csakis a külső izomgyűrűvel történik, a felső izomgyűrű nem tud részt venni benne, hiszen nem képes az összehúzódásra. Ekkor tapasztalható, hogy a szexi fehérnemű barna foltos lesz, a hígabb székletet pedig  képtelenek megtartani az anális szexet élő nők. Ha a belső izomgyűrű károsodott, már nem lehet regenerálni. Ebben az esetben a székletmegtartási képesség fejlesztésének egyetlen lehetősége az, hogy intim tornával a külső izomgyűrű szorító erejét fejlesszük.

Te döntesz!

A fent leírtakkal együtt azt gondolom, a döntést mindenki maga hozza meg! De fontos hangsúlyozni, pláne a szexuális életük hajnalát élő fiatalok érdekében: szexuális életet úgy szabad élni, hogy mindkét félnek élvezetet jelentsen. Fontos, hogy a nők is el tudják mondani, mi jó nekik és mi nem! Semmit nem szabad szánalomból csinálni! A szexben is mindenkinek joga van azt mondani, hogy NEM – minden bűntudat nélkül! Fontos, hogy tudjuk érvényesíteni érdekeinket, hiszen a szex rólunk is szól! Tudnunk kell úgy megvédeni magunkat, hogy közben a párunk igényeit is szem előtt tartjuk! Ha ez működik, akkor nyitottan, felelősségteljesen, egymásra hangolva élhetünk szexuális életet a párunkkal, és kiteljesedünk egymás ölelésében.

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

Megosztás Facebookon