Szex

Egy házasság “kiüresedése” szülés után

Gyakori probléma, hogy a nők szülés után már nem kívánják a szexet. Egy olvasónk a válás előtti pillanatokig jutott...
Dr. Gerevich József pszichiáter blogját itt találod!
Dr. Gerevich József
pszichiáter

Ha kérdésed van, ide írj!

Kedves Doktor Úr!

Rendszeres és lelkes olvasója vagyok már régóta a blogjainak. Örömmel láttam, hogy a közelmúltban Az intimitás útvesztőiben egy nagyon fontos témával kezdett el foglalkozni, ami személy szerint engem is érint. Fiatal nő vagyok, egy fiatal (3 éves) házassággal és két fantasztikus lánnyal, akik gyorsan jöttek egymás után. Sajnos kicsúszott alólunk a talaj, elkezdtünk a férjemmel elmenni egymás mellett, és most már én is azt gondolom, nagy a baj. A férjem válni szeretne (naponta többször elmondja), én nem (bár lassan kezdek elbizonytalanodni), amíg úgy érzem, nem tettünk meg mindent ezért a házasságért.

Nagyon el vagyok keseredve, és hihetetlen számomra, hogy ez velünk is megtörténhetett, megtörténhet. Tavasszal felkerestünk egy családterapeutát, ami sajnos nem járt eredménnyel. Valami elindult, de nem eléggé. A próbálkozásaink egymás felé mindig valahol megállnak, blokkolódnak, magam sem értem, miért, és azt hiszem, a pszichiáterrel sem találtuk meg igazán a közös hangot. Az viszont világosan kiderült, hogy a probléma (legalábbis egy fontos része) valahol nálam gyökerezik. Sajnos a szülések utáni őrült tempóban elakadt a szexuális életem, és azóta sem jött helyre. A férjem viszont egészséges férfi maradt, aki teljesen érthetően és jogosan igényli az együttléteket. Az biztos, hogy ez a helyzet nagyban hozzájárult kapcsolatunk más szempontból történő kiüresedéséhez is. Nagyon szeretném, ha tudnék, tudnánk ezen a helyzeten változtatni. Várom válaszát! OrsolyaDr. Gerevich József pszichiáter válaszát a szakértő blogján találod. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top