Szex

“Hány pasival szexeltél előttem?”

Vajon miért akarják tudni a férfiak, hogy barátnőjük korábban hány férfival volt együtt? S vajon ilyen helyzetben mikor cselekszik diplomatikusan a nő? Olvasóink és szextanácsadónk segítségével kerestük a megoldást...

– Figyelj csak, Nyúl, neked hány pasid volt előttem? – kérdezi Miki.
– Hát volt néhány! – vágja rá Kata.
Na de mégis! Mennyi? – erősködik Miki.
– Mit tudom én, soha nem számoltam! – értetlenkedik Kata.
– Kábéra sem tudod? – próbálkozik Miki.
– Hát úgy 10-15 – vallja be őszintén Kata.
– Olyan soooook? – kap szívéhez Miki. 
– Mi van??? – kérdez vissza döbbenten Kata.

Nagyjából ez a párbeszéd zajlott le barátnőm és újdonsült párja között, aki a gigantikus szám hallatán teljesen kiakadt, lelkében pedig végleg összetört valami. Csalódott!

Persze nemcsak Kata (34) futott bele gyanútlanul ebbe a kényes párbeszédbe, Emese (33) is egy olcsó szajhának érezte magát, amikor volt párjának elmondta, hogy előtte egészen pontosan tizenkét férfival bújt össze: „Nem is értettem, miért akarja ezt tudni, mi köze hozzá? Nem akartam válaszolni. Aztán amikor a sokadik alkalommal hozta ezt fel, egyszerűen meguntam a dolgot és bevallottam, amitől neki meg elkerekedtek a szemei…” A hozzászólás többi részét a sok negatív jelző miatt nem írom le, lényeg, Emese kiakadt, ő és az ő Ferije csúnyán összevesztek – valahogy úgy, ahogy az ikonikus Shop-stop című film két szereplője is, amikor kiderült, a lány hány férfival oboázott:


Nézzétek meg a Shop-stop című film híres „habcsók”-jelenetét!

A számszerűsítő kérdést Panni (32) is megkapta párszor, aki okult az esetekből: „Míg egy férfi akkor menő, ha a fél világ megvolt neki, egy nő ne akarjon már sok férfival lenni. Ennyire egyszerű a dolog! Én egy ideje nem vagyok hajlandó erre a kérdésre válaszolni, mert egyrészt semmi közük hozzá, másrészt nem lehet olyan keveset mondani, ami nem vágja ki a biztosítékot. Az a szám, amit mondanék, biztosan több, mint amit az érzékeny lelkek el bírnak viselni. Az ideális nő a férfiak számára olyan tapasztalt, mint egy 50 éves pornószínésznő, de közben egy kezén meg tudja számolni a szexpartnerei számát…” Panni mellesleg egy hímnemű barátja intő szavait is megosztotta velünk, aki szerint ötnél többet nem szabad mondani, a férfiaknál ez a lélektani határ. Őrület! 

Miért akarják tudni?

„Ha a pasi megkérdezi, hogy hány szexpartnerem volt előtte, annak két oka lehet: tényleg tudni akarja. Nem akarja tudni – elmélkedik Klára (34), aki matematikusagyával ki is fejti a tételt: – Ha tudni akarja, annak megint két oka lehet: szeretne egy nagyon alacsony számot hallani, illetve szeretne egy nagyon magas számot hallani. Ha alacsony számot szeretne hallani, az azért van, mert nincs elég önbizalma, és jobban örül, ha a nőnek nincs összehasonlítási alapja. Ha magas számot szeretne hallani, az azért van, mert nincs elég önbizalma, és szeretné bebiztosítani magát arról, hogy a megfelelő mennyiségű szexpartner kipipálva, így nem kell attól tartania, hogy a csaj tovább keresgél. Mi van, ha nem akarja tudni? Akkor minek kérdezi? Azért, mert egy ilyen mondatot vár: »Ugyan, drágám, ha volt is előtted valaki, nem számít! Nem is emlékszem már, olyan régen volt/felejthető volt/a nyomodba sem ér!« És ez miért van? Mert nincs elég önbizalma! Összegezve: ha egy férfi tudni szeretné, hogy hány pasival feküdtem le korábban, annak jó vége nem lehet! Kivéve, ha hazudok. De akkor meg minek kérdezi?” Vagyis akkor mi a megoldás?

Hallgatni arany!

Akárhány nőt is kérdezünk meg a témában, a végeredmény ugyanaz: nem kell válaszolni! „Sajnos a helyzet az, hogy valamiért jobb, ha ezt egy férfi nem tudja rólad – vallja Petra (32). – Mert nem azt fogja gondolni, hogy mennyire jó lehetsz az ágyban, és biztos élvezed majd a szexet vele is, hanem hogy hányan megbecstelenítették az ő kis szerelmetes csimotáját. Bár nagy híve vagyok az őszinteségnek, nem árt ezzel óvatosan bánni. Mondjuk a mostani barátom nagyjából minden korábbi kalandomról tud, de a szaftos részleteket nem ecseteltem. Minek bosszantsam azzal, milyen jó volt nekem valamikor másokkal? Társaságban pedig gond nélkül előadom azt a szende nőt, akit csak – mondjuk – öt férfi kaphatott meg életében, bár a valós szám nálam ennek közel a háromszorosa. Nem hiányzik, hogy a következő férfiiváson az legyen a téma, mekkora kis tolnivaló cafatka vagyok.” 

Mivel nem lenne fair a férfiak megkérdezése nélkül, néhány rossz tapasztal alapján következtetést levonni, megkérdeztük a Nők Lapja Café szextanácsadóját, Bibók Beát, mi motiválja azokat a férfiakat, akik mindenáron tudni akarják a pontos kimutatást?

 
Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó
Ha kérdésed van, ide írj!

Valójában az evolúció tehet róla

Az a jelenség, amikor egy férfi tudni szeretné, hány más férfi volt a barátnője életében, az evolúciós pszichológiával magyarázható: a nők arra vannak kódolva, hogy odaadóak, hűségesek, megbízhatóak legyenek, hiszen az anyaszerep, az utód biztonságos felnevelése ezt követeli meg. Amikor egy férfi választ, akkor a külső jegyekből azok a fontosak számára, amik arra utalnak, hogy a választott nő egészséges és jó anyja lesz gyermekének. Tehát az üde bőr, a telt mellek, a ruganyos járás, mind-mind azt üzenik a férfinek, hogy egészséges fiatal, szaporodóképes a kiszemelt nő. Hosszú távú kapcsolat tervezése esetén emellé bekúsznak a belső tulajdonságok, a gének hasonlósága, a megbízhatóság, a hűség, hiszen így tudják majd közösen, egyetértésben, azonos értékrendek mentén nevelni a gyermekeket.

A férfi törekvése az evolúciós pszichológia szerint az, hogy minél több felé szétszórja a spermáját, és minél több utódja foganjon. A mai napig erény a nők szemében, ha egy olyan partnerre tesznek szert, akiknek nagy a szexuális tapasztalata, ám az anya kiválasztásánál a férfi számára azonban nem ez a fő erény, sőt! A döntő tényező, hogy az esetlegesen megfoganó gyermekének felnevelése biztonságos legyen. A férfiakat akkor is ez mozgatja belül, ősi módon, amikor csak egyéjszakás kalandot terveznek.

Vagyis ez annyi jelent, hogy…

Ha egy férfi azt tapasztalja, hogy barátnője sok férfivel lefeküdt már, akkor bizalmatlanná válik, hiszen nem biztos abban, hogy a kettejük kapcsolatában is hűséges marad. Márpedig a férfi utódjának a felnevelése akkor biztosított, ha a nő jó és odaadó, hűséges anya és feleség lesz. A nők, akik sok szexuális kapcsolatot létesítettek életük folyamán tulajdonképpen – evolúciós szempontból – férfiasan viselkednek. Ez a viselkedés bizonytalanságot szül a férfiakban, amit a férfiak természetesen nem tudnak megfogalmazni, csupán rossz érzésük támad tőle. Hiszen nem látják biztosítva az utód biztonságos felnevelését. Ilyenkor az ŐS FÉRFI kongatja a vészharangot bennük. Ezzel együtt azt gondolom, ha az alakuló kapcsolat már kellő bizalmi szinten van, akkor a meghittség és érzelmi intimitás jelenléte esetén lehet beszélni az előző kapcsolatokról, főleg azokról, amelyek valamilyen jelentőséggel bírtak életünkben. Ez a gesztus erősebbé és őszintébbé varázsolja a kapcsolatot.

 
Ezt már olvastad?

Amiről nem tud, az nem fáj?
Az ex felbukkanása jót tesz a párkapcsolatnak
30 évesen 13 szexpartner: Sok vagy kevés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top