Szex

Juhhé! Ma van az önkielégítés világnapja

Sajnos az önkielégítés a 21. században is tabutéma, szemérem és bűntudat tárgya, amit idén is segítünk lerombolni – pláne ma, az önkielégítés napján.

A testi örömszerzés mindenkinek mást jelent: van, akinek az étkezés vagy a sport a legnagyobb öröm, a mai nap azonban az önkielégítésé, azé a szexuális műfajé, amelynek elsajátítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy be- és kiteljesült, kerek egész szexuális életet élhessünk.

A(z) “Te szereted?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen!

A nemzetközi maszturbációs napot 1995 óta szervezik, az ötletet pedig az amerikai dr. Joycelyn Elders, az akkori állami egészségügyi szektor köztisztviselőjének kirúgása adta. 1994-ben ugyanis egy, az AIDS-prevenció kapcsán megrendezett ENSZ-konferencián dr. Eldres az önkielégítés fontosságát hangsúlyozta, mivel szerinte ezzel is meg lehetne óvni a fiatalokat a veszélyes és felelőtlen szexualizálástól. Akkor úgy fogalmazott, hogy az önkielégítés az emberi szexualitás része, amit tanítani kellene – a maszturbáció része kell hogy legyen a fiatalok szexuális oktatásának. Felszólalása parázs vitákat váltott ki, Bill Clinton amerikai elnök pedig el is bocsátotta tisztségéből az orvosnőt. 

Dr. Eldres felszólalása azonban nem volt eredménytelen, hatására „kiáltották ki” a maszturbáció világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az önkielégítés természetességére, fontosságára, annak egészséges, biztonságos, örömteli oldalára, ami segít közelebb kerülni saját testünkhöz. Hiába nem beszélünk róla, az önkielégítés életünk része, és itt lenne az ideje, ha a múlt üldöztetései végre kikopnának a köztudatból. S hogy mit kell tenni a mai napon? Amit az év maradék 364 napján is! 😉

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top