Szex

X+Y+Z, avagy élesszük fel a szexualitást friss anyukaként!

Tegyük fel, hogy a pocakos időszakban is volt gyengéd együttlét, amely a vége felé – mi, anyukák, ezt jól tudjuk – inkább volt gyengéd, mint együttlét. Letelik a 6 hetes gyermekágyi időszak, bátran indulhat bevetésre apa torpedója – de itt jön az alapprobléma. Az anyák és apák életében elindul egy folytonos utazás az etetés–pelenkázás–nyugtatgatás–altatás spiráljában, mely olybá tűnik, valóban végtelen. – Vendégszerkesztőnk, Dózsa-Vépy Reni cikkét olvashatjátok!

X+Y+Z, avagy élesszük fel a szexualitást friss anyukaként!Számoljunk picit! Gondoljuk azt, hogy ez egy háromismeretlenes egyenlet, és megoldását követően rájövünk, értjük mi a matekot, csak a gyakorlatban nem tudtuk eddig alkalmazni.

Mikor? – avagy az X kiböki a szemünket

Erre elég egyértelmű a válasz, mégis komplikált: a legkézenfekvőbb az este – amikor a kis prüntyögő elaludt, és feltételezhetően biztosan ebben az állapotban marad közel 3-4 órán át. A komplikált rész itt következik; mégis ki az, aki ilyenkor nem fáradt? Senki. Ám van némi különbség a fitt ember és a tunya ember fáradtsága közt. Előbbi be tudja gyújtani a pótrakétákat, utóbbi azt se tudja, merre keresse. Tehát a szexualitás újbóli kiteljesedéséhez szükségünk van fittségre. Ne ijedj meg, ez nem a fitneszrovat, de tény, hogy némi testmozgás, napi ötszöri étkezés és kevesebb nasi csodákra képes. A baba-mama torna erre tökéletes, együtt vagyunk a picivel, és otthon is végezhetjük.

Az X megvan, most nézzük az Y-t, a feleket

Ha most azt gondolod, hogy a gyengéd együttléthez elengedhetetlen anya és apa, tévedsz – épp ők azok, akik nem kellenek. Ide a nő és a férfi szükségeltetik! Persze-persze, tudom, a nő ilyenkor egy picit mindenkiben visszább húzódik, de nekem ne mondja senki, hogy nem lehet az anyát egy-két órára alfába küldeni, hogy újból kitörhessen az ösztönnő! Csodálatos érzés az anyaság, de ne feledjük, hogy ez egy szerep – a szó pozitív értelmében –, és mi elsősorban nők vagyunk!

Érdekes, hogy a férfiak nem keverik így a szerepeiket, vagy csak mi gondoljuk, hogy van külön férfi, az apa, nagypapa, családfenntartó, focidrukker… stb., miközben csak egy van, a Férfi. (Erről majd írják meg a férfiak a véleményüket!) Tény azonban, hogy ők a gyermek lefektetését követően a másodperc tört része alatt képesek úgy megmarkolni a fenekünket, hogy ott marad a kéznyomuk. (Remélem, mindenki számára érthető volt a példám.) Nekünk, nőknek, talán kicsivel több időre van szükségünk az áthangolódásra. Egy kellemes fürdő, egy másik ruha, egy pohár vörösbor, kinek mi.

A végére maradt a Z, avagy hogyan is kezdjünk hozzá

Ez a legegyszerűbb: bárhogyan! Csupán egy dologra figyeljünk, soha ne legyen izzadságszaga. Merjünk újítani, de ne görcsöljünk rá túlságosan. Gondolok itt arra, hogy ha valaki még életében nem tudott két lépést ritmusra megtenni, az ne kezdjen sztriptízshow-ba. Nem kell erőltetni a bilincses, popsipaskolós játékokat sem, ha az előtte nem került már szóba. Jobb, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy annak a férfinak a szemében, aki szinte folyamatosan mackónadrágban és lebüfizett pólóban lát, nem feltétlenül csak a csipkés baby-doll lesz a szexis. Lehetséges, hogy egy csinosabb utcai darabban is elcsábíthatjuk.

A Hogyan?-ba beletartozik a helyszín és az idő is. Természetesen a hosszabb játszadozásokhoz mindenképp ágy, kanapé javallott, de időnként érdemes kipróbálni a konyha, a fürdő, vagy – bátrabbaknak – az erkély titkos oldalát is. Nem mindig kell órákon át szerelmesen egymás karjában egybeforrni. Időnként ugyanolyan gyengéd tud lenni egy lefekvés előtti pár perces kényeztetés is oda-vissza, vagy rossz lány módjára: csak oda.

Most, hogy mi, nők, már ismerjük a három egyértelmű ismeretlent, rajzoljuk fel egy koordináta-rendszerben, melynek négyzethálója a párunk teste, a toll pedig a mi…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top