Szex

A szingli édesanyákat segítik az online társkeresők

Szakítás vagy válás után soha nem könnyű visszatérni a szinglik közé, de hatványozottan kényesebb a helyzet, ha gyerek is van képben. Ekkor ugyanis már nemcsak mi sérülhetünk, hanem a gyerek is. De mikor jött el ténylegesen az idő, hogy valakit beengedjünk az életünkbe, és készen vagyunk-e erre egyáltalán? És amikor már gördülékenyen mennek a dolgok, számtalan új kérdés merülhet fel: többek közt hogy mikor mutassam be a gyermekemnek, és ő mit fog szólni hozzá?

Összeszedtük az öt legégetőbb problémát, és igyekszünk választ is adni a kényes kérdésekre!

1. Túl sokáig vársz az újrakezdéssel?: Visszatérni a „piac”-ra sokkal könnyebb, ha nem vársz túl sokáig. Az egyedüllét ugyanis csak kezdetben zavaró, idővel beleszokik az ember, és hajlamos elfogadni azt az állapotot, hogy nem kell senkihez alkalmazkodni. Ha azonban hosszú idő telik el, a randizás lehet kellemetlen élmény is, ami sok komplexusodat hozza elő, amitől még bonyolultabb lesz számodra, hogy megnyílj valakinek.

Javaslatunk: Ha tényleg kijöttél a gyakorlatból, próbálkozz meg az online társkereséssel. Így egyrészt haladhatsz a saját tempódban, és nem is veszíted el a kontrollt! Meglátod, ha belejöttél a levelezésbe és a chatelésbe, és még mindig szimpatikus az illető a másik oldalon, könnyebben el tudsz majd beszélgetni vele egy kávé mellett!

A szingli édesanyákat segítik az online társkeresők

A társat kereső nők nagy százaléka gyermekét egyedül nevelő nő, az eDarling európai társkereső oldal adatai alapján például minden harmadik regisztrált nő gyermekes szingli. A tendencia egyáltalán nem meglepő, hiszen főállú édesanyának lenni az egyik legidőigényesebb munka, a társra vágyóknak nem nagyon marad más lehetőségük, mint az internet. A párkereső oldalak többsége már regisztrációkor számol az egyedülálló édesanyákkal, azzal segíti a keresést, hogy már az adatlapon feltüntethetik, hogy gyermekesek, de a keresők is jelölni tudják, hogy gyermekes vagy gyermektelen partnert szeretnének – ennek köszönhetően a rendszer eleve kiszűri azokat a regisztráltakat, akikkel az ismerkedés eleve kudarcra van ítélve.   

Egyedül álló anyák, és a társkeresés2. Azonnal elköteleződsz: Mivel nagyon szeretnél már társat, az elsőre, aki nagyjából illik az általad kigondolt képbe, azonnal ráakaszkodsz. Ez azonban nemcsak azoknál fordul elő, akiknek ilyen a jellemük; ne aggódj, és ne is legyél túl szigorú önmagadhoz. Mivel az egyedülálló anyák nagy része hosszú párkapcsolatból, házasságból érkezik, megszokták, hogy ilyenben éljenek. A férfiak azonban nem feltétlenül rohannak ajtóstul a házba. Pláne nem, ha gyerek vagy gyerekek is szerepelnek a képben!

Javaslatunk:
Kezdetben te se vedd túl komolyan ezeket a randikat! Az sem baj, ha több férfival is találkozgatsz (természetesen meg is mondhatod ezt nekik, fontos ugyanis, hogy senki se sérüljön!), és hagyod, hogy kölcsönösen megismerjétek egymást. Nagyon fontos, hogy ne képzelj többet a dologba, mint ami. Amíg nem beszélitek meg, hogy együtt vagytok hivatalosan is, ne menj elébe a történetnek!

3. Túl korán kezdesz randizni: A túl késő sem jó, de a túl korán sem. Mégis, mi az, hogy idő előtt? Szakértők szerint egy hosszabb kapcsolat után majdnem egy év, amíg az ember (lánya) ismét berendezkedik a saját életében, mire megtanulja az új rutint, amibe bele tudja illeszteni azt is, hogy egyedülálló szülő lett. Ahhoz, hogy egy boldog párkapcsolatban tudjunk élni, el kell fogadni saját helyzetünket, vissza kell szerezni jókedvünket és stabilitásunkat is! Ellenkező esetben nem tudjuk a társunkat boldoggá tenni, sokkal inkább magunkkal rántjuk egy instabil, boldogtalan környezetbe. Az pedig több, mint önzőség.

Javaslatunk:
Legyél türelmes önmagadhoz! Találkozz a barátaiddal, vedd fel a kapcsolatot azokkal, akik hiányoznak. Igyekezz magaddal is foglalkozni, hiszen bár elsősorban anyuka vagy, nő is!

4. Túl korán bonyolódsz szexuális kapcsolatba: Sajnos még mindig sokan hiszik azt, hogy az intimitást siettetni kell, különben a férfi másik nő után néz, vagy nem vesz minket komolyan. A tapasztalat azonban teljesen mást mutat: aki azonnal az ágyba ugrik, könnyű példává válik, akár van gyereke, akár nincs. Ez nem változott sokat az elmúlt években. Ha azonban azért siettetnéd a dolgot, mert már nagyon vágysz a kötődésre, jobb, ha megjegyzed: a szex következtében létrejött érzelmi kötődés inkább a nőkre jellemző, és ha a kapcsolat mégsem működik, sokkal nehezebb lesz kilépni belőle!

Javaslatunk: Ha passzoltok egymáshoz, a férfi meg fogja várni, amíg kész nem vagy egy ilyen típusú kötődésre. Ha azonban úgy érzed, siettet, nyugodtan mondd el neki, hogy mit gondolsz. Ha továbblép – engedd menni.

5. Túl korán találkozik a gyerek(ek)kel: Természetes, hogy nagyobb biztonságban tudnád magadat, ha megbizonyosodnál arról, hogy az új társad és a gyerek kijönnek egymással. Ha azonban ez túl korán történik meg, egy kisebb tragédiához vezethet, ahol mindegyik fél sérül. Szakértők szerint különösen az ünnepek (karácsony, születésnap, névnap) környékén rizikós az első találkozás, hiszen a gyerek megszokta, hogy ezek az alkalmak róla szólnak (esetleg az apukája is jelen van!).

Javaslatunk: Ezerszázalékos tippet sajnos nem adhatunk, a legjobb, ha türelmes vagy, és mindkét félnek mesélsz a másikról. Nem kell titkolóznod, szép lassan beadagolhatod a gyereknek is, hogy van valaki az életedben, aki nagyon kedves hozzád, és akivel szívesen találkozol! A társad pedig, ha már eddig eljutottatok, valószínűleg tudja, hogy ez neked mennyire fontos. Mesélj neki a gyerekről, és ha eljön az idő, hogy találkozzanak, meglátod, tudni fogod!

 

Ingyen prémiumtagság az ELITTÁRSON!

Jelentkezz be Európa egyik legnagyobb online társkereső oldalára, ahol személyre szabott, tudományos alapú társkereső módszer segíti a társkeresést, ráadásul most ingyen prémiumtagságot adunk neked ajándékba, ha itt regisztrálsz!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top