Szex

Kivel chatelsz, édes?

Ha a barátoddal nemcsak egymást, hanem a Facebookot is imádjátok, könnyen kiszúrhatsz a profilján olyasmit, ami (elsőre) nem tetszik. Megmutatjuk, mit tehetsz azért, hogy ne álljon közétek a közösségi oldal.

Nem jelöli meg a kapcsolati státuszát

Amikor néhány randi után arra vagy kíváncsi, hányadán álltok egymással, legegyszerűbb a közösségi portálon puhatolózni. Még mindig egyedülállóként tünteti fel magát, pedig te már „kapcsolatban” vagy? Nem biztos, hogy aggódnod kell.

Nincs okod pánikra! Nem mindenkinél tölt be főszerepet a Facebook. Lehet, hogy ő sem gondozza rendszeresen a profilját, de arra is van esély, hogy egyszerűen csak megfeledkezett az átállításról. Kérdezz rá, szerinte te jelezd-e a profilodon, hogy megváltozott a státuszod, venni fogja a lapot.
Gyanakodj! – ha egyedülállóként virít, gyakran késik, lemondja a randikat, rejtegeti előled a telefonját. Arra azért figyelj, hogy tényleg csak akkor vond kérdőre, ha az „egyedülállóságon” kívül több is van a rovásán!

Kivel chatelsz, édes?

Tartja a kapcsolatot az exével

Ha a párod nem pepecselt extra beállításokkal, láthatod, kikkel milyen intenzitással van kapcsolatban. Különösen fájó pont lehet, ha az exbarátnője sok lájkot és kommentet kap tőle.

Nincs okod a pánikra! Mindenképp mondd el, hogy neked ez nem esik jól, és ne vigye túlzásba az ilyesmit. Viszont azzal is legyél tisztában, hogy egy-egy komment nem feltétlenül jelenti azt, hogy még mindig odavannak egymásért. Ha például a haveri társaság továbbra is közös, megmaradnak a közös programok és élmények is – ebben a szituban néhány ártatlan lájk még simán belefér.

Gyanakodj!
Gondot az jelenthet, ha továbbra is túlságosan képben vannak az exbarátnőjével egymás életéből: gyakran chatelnek, vicces kommenteket váltanak, és minden fotót lájkolnak egymásról. És persze az is gyanús, ha amikor ezt szóvá teszed, ő látványosan nem érti, miért csinálsz ebből ekkora ügyet…

Más csajok jelölgetik be a fotóikon

Ha észreveszed, hogy a srác profilján hemzsegnek az olyan bulizós képek, amiken lányok jelölték meg, akkor jogosan merülhet fel benned a kérdés, hűséges-e hozzád.

Nincs okod pánikra! Ha a párod imád bulizni, jó a dumája, és mindig a társaság középpontja, számolnod kell azzal, hogy rengeteg képen be fogják tagelni. Simán lehet, hogy a barátodnak ezek a fotók csak néhány jó buli emlékét jelentik, semmi többet. Néhány fényképből még ne vonj le messzemenő következtetést – és mielőtt szétrobbannál a féltékenységtől, kérdezz rá nyíltan,  mi történt. Ha nehezen viseled, hogy idegen lányokkal együtt mosolyog a képeken, akkor kérd meg, hogy törölje a bejelöléseket. Ha fontos vagy neki, ebből nem csinál majd gondot.

Gyanakodj! – Ha mindig ugyanaz a lány jelöli meg a fotókon, akkor lehet, hogy a csaj többet akar, mint néhány partifotóval felturbózni az oldalát. De az sem jó jel, ha a barátod túlságosan ragaszkodik azokhoz a képekhez, amik a szemedet szúrják.

Új lányok az ismerősei között

Vannak olyan csajok, akiknél már az is kiüti a biztosítékot, ha a szerelmük ellenkező neművel gyarapítja az ismerősei körét. Ráadásul ha azt sem tudják, kicsoda az illető, máris felütheti a fejét a zöld szemű szörny.

Nincs okod pánikra! – Az ismerősnek jelölés elvileg teljesen ártatlan dolog, hisz ez a közösségi portálok lényege. Persze van, aki sportot űz belőle, és olyanokat is bejelöl, akikhez csak futó ismeretség fűzi. Ha a barátodra is ez jellemző, simán rábukkanhatsz az ismerősei között rengeteg olyan csajra, akiket elsőre nem tudsz hova tenni. Ilyenkor érdeklődj (de csakis kedvesen!) az ismeretlenről. A válaszból többnyire az fog kiderülni, hogy semmi okod a parára, mert csak egy exosztálytárs, vagy az egyik haver nővére, akit valójában sose bírt.

Gyanakodj! A jelek néha egyértelműek: például ha zavarba jön a kérdéseidtől, nem válaszol, vagy azzal támad vissza, hogy neked is vannak olyan ismerőseid, akikről ő sem tudja, hogy kicsodák. De még ebben az esetben sem kell megcsalásra gondolnod. Talán csak rosszulesik neki, hogy nem bízol benne.

Félreérthető kommentek sora az idővonalán

Benne van a pakliban, hogy a párod bejegyzéseire érkező vicces(nek szánt) kommenteket néha flörtölésnek érzed, amiből könnyen vita lehet.

Nincs okod pánikra! A Facebookon sokkal szabadabban kommunikálunk, ezért ne csodálkozz, hogy az üzenőfalak hemzsegnek a humoroskodó hozzászólásoktól. A kommentek célja legtöbbször nem a hódítás, hanem az, hogy jelen legyen az illető a barátai hírfolyamában. Persze előfordulhat, hogy amit a kommentelő frappánsnak tart, az neked inkább flörtölés. Mielőtt kiborulnál, kérdezz rá higgadtan az előzményekre és a részletekre. Legtöbbször kiderül, hogy egymás ártatlan ugratásáról van szó, ami miatt nem érdemes drámázni.

Gyanakodj! Ha sokszor előfordulnak kétértelmű kommentek, ráadásul mindig ugyanazzal a lánnyal, akkor az már nem biztos, hogy ártatlan üzenetváltás. Légy résen, és ha több jelét is látod, hogy veszélyben a kapcsolatod, idejében tisztázd a szitut!

3 dolog, ami tilos!

1. Átlépni a határokat! Ha esetleg ismered a párod jelszavát, bármennyire is vonz, hogy belépj, és elolvasd a privát üzeneteit, nem érdemes ezt az utat járni. Könnyen lebukhatsz, elveszítheted a bizalmát, és rosszabb esetben őt is.

2. Megkérni: törölje magát a Facebookról! Bár lehet, hogy sokszor ez lenne a legmegnyugtatóbb megoldás számodra, mégse kérj ilyet! Igazából ha belegondolsz, ez teljesen abszurd kérés: miért zárná ki magát egy ilyen alapvető infóforrásból csak azért, mert te gyanúsítgatod?

3. Feleslegesen gyanakodni Ha alapból féltékeny típus vagy, könnyen mániáddá válhat a párod adatlapjának csekkolása, és túl nagy jelentőséget tulajdoníthatsz minden lájknak vagy kommentnek, ami lányoktól származik. Vegyél vissza, mert ezt egyik fiú sem tűri sokáig.

Jó kapcsolat kontra Facebook

„A közösségi portálok csupán új színteret jelentenek arra, hogy a féltékenység megnyilvánuljon, vagyis önmagukban nem okolhatóak egy jól működő párkapcsolat megromlásáért – mondja Gazdag Enikő pszichológus. – Ha egy pár gyakran túlreagálja egymás facebookos aktivitását, akkor valószínű, hogy a kapcsolatuk egyébként sem stabil. Persze az online térben intenzívebb a kommunikáció és a visszajelzések is gyorsabbak, ezért a kísértés is nagyobb a hűtlenségre. Egyszerűbb a kapcsolatfelvétel, pár kattintással elnyerhető a szimpátia, de hűtlenség esetén lebukni is gyorsabban lehet. Sokan nem is tekintik megcsalásnak a kétértelmű üzenetváltásokat vagy a gyakori tetszésnyilvánításokat, mert valódi beszélgetés és igazi találkozás nem történt. Ám ha ezek túl sűrűvé válnak és érzelmi indíttatásúak, akkor azt jelezhetik, hogy az aktuális párkapcsolatból valami hiányzik. De egy-egy félreérthető bejegyzés miatt nem érdemes felrúgni egy viszonyt – ha ez mégis megtörténik, akkor ott valószínűleg ez csak ürügy volt a szakításra, és komolyabb gondok állhattak a háttérben.”

A cikk a Maximában jelent meg.

Kivel chatelsz, édes? - avagy a digitális féltékenységA legfrissebb szám tartalmából

We love Kate: Stílustippek, sminkötletek a kedvenc hercegnénktől
Interjú: Pál Dénes kereszttűzben
Riport: A Facebook szuperhősei
Ezotéria: Turbózd fel a hatodik érzéked!
Szex: Szexi sztorik csak csajoknak…
Párkapcsolat: Szabadulj meg a mumuspasitól!
Gasztro: Nyalókát sütöttünk
Egészség: Fogyjunk együtt, bébi!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top