Szex

Így született a világ leghíresebb villantása

Sharon Stone már akkor villantott az Elemi ösztönben, amikor még senki sem használta Magyarországon a villantás szót. A színésznő máig tagadja a pillanat szándékosságát.

Ha ma a YouTube videólejátszójába elkezdjük beírni a Sharon Stone nevet, az első opció, amit az oldal felajánl, a „Sharon Stone legs uncrossed”, vagyis a Sharon Stone széttárja lábait. Ahhoz képest, hogy mindez huszonegy éve történt, azért ez elég sokat elmond a pillanat jelentőségéről.

Így született a világ leghíresebb villantása

Valószínűleg mindenki emlékszik a jelenetre. Stone egy rideg, kék színű kihallgatószoba közepén ül egy széken rövid, fehér szoknyában, és vele szemben öt pasi, akik arról faggatják, milyen kapcsolatban állt egy meggyilkolt férfival. A szőkeség gátlások nélkül mesél kettejük szexuális életéről, és egy adott ponton széttárja a korábban keresztbe tett lábait. Olyan rövid időre, hogy ha rosszkor pislog az ember, garantáltan lemarad a dologról. Nemi hovatartozástól függetlenül anno mindenki azzal volt elfoglalva, hogy hevesen nyomkodta a VHS-lejátszója pause gombját, mert egyszerűen senki nem akarta elhinni, hogy egy fősodorbeli hollywoodi mozifilmben ilyesmi megtörténhet. A videós változat rossz minősége miatt sokan meg voltak arról győződve, hogy csak egy árnyékot láttak. Persze ma, a nagy felbontású lapos tévék korában mindez egy percig sem lehetne kérdéses.

Egy megsemmisítő lábmozdulat

Így született a világ leghíresebb villantásaDe hogy került egy ilyen jelenet egy hollywoodi thrillerbe? Az biztos, hogy a magyar származású Joe Eszterhas forgatókönyvében még egyáltalán nem szerepelt. Érdekes, hogy Sharon Stone és a rendező, Paul Verhoeven máig kétféleképpen emlékeznek vissza a történtekre. „Volt egy lány, akit még egyetemista koromban ismertem. Többször is buliztunk együtt, és ő rendszeresen azzal dobta fel a partikat, hogy nem hordott bugyit, és időnként szándékosan bedobott egy-egy ilyen mozdulatot. Ezt elmeséltem Sharonnak, és neki is megtetszett az ötlet. Ugye senki nem gondolja, hogy a részéről ez nem szándékos volt? Azonnal megérezte, milyen ereje lenne egy ilyen pillanatnak. Az öt rendőr nézi őt, és ő egyetlen lábmozdulattal teljesen megsemmisíti őket. Még szép, hogy szándékos volt” – mondja erről a rendező.

A bugyi visszaverte a fényt

Stone ezzel szemben egy egészen más sztorival rukkolt elő. Állítása szerint fogalma sem volt arról, mire készül Verhoeven: „Megkért, hogy vegyem le a bugyimat, mert visszaverődik rajta a fény, és túlságosan látszódik, milyen fehérneműt viselek. Azt mondta, hogy ha leveszem, akkor csak egy árnyék fog látszódni, és nyugodjak meg, senki sem fogja látni a legintimebb részem.” Mint tudjuk, végül nem így történt. Nem akarunk részrehajlók lenni, de kénytelenek vagyunk a rendezőnek hinni. „A kamera ott volt közvetlenül a lába köze előtt, és alsó szögből vette. Nem viselt bugyit, tudnia kellett. Utána még vissza is néztük közösen a felvételt, és szerinte is jól sikerült” – meséli erről a direktor.

Stone szerint a reakciója kissé hevesebb volt. „Miután megmutatta, pofon vágtam, és azonnal ki akartam vágatni vele a jelenetet” – mesélte később erről. Végül a rendező hosszasan alkudozott a színésznővel és az ügynökével, és miután meggyőzte őket, hogy a jelenet kulcsfontosságú a karakter jelleme szempontjából, végül bent maradhatott a filmben. Legalábbis így emlékszik vissza a történtekre Sharon Stone.

Michael Douglas nem akarta

Így született a világ leghíresebb villantásaA legendás jelenetet ma már el se tudnánk képzelni mással, pedig Michael Douglas eleinte nagyon nem akarta Sharon Stone-t a partnereként. A sztár tudta, hogy ez egy rizikós film, és a botrány könnyen magával ránthatja a karrierjét, ezért egy másik női sztárral felesben akarta vállalni a kockázatot. Próbálták Michelle Pfeiffert és Kim Basingert megkörnyékezni, de mindketten kikosarazták őket, sőt lassacskán kiderült, hogy nincs olyan ismert női filmcsillag, aki bevállalna egy teljes filmnyi meztelenkedést, ezért kénytelenek voltak a feltörekvők közül válogatni. Így jött képbe Sharon Stone, aki örömmel mondott igent, és máig úgy emlékszik vissza a Michael Douglasszel alkotott párosukra, hogy „Mi voltunk a filmvilág Fred Astaire-e és Ginger Rogerse, csak éppen fekvő, meztelen kiadásban”.

Elájult a divatbemutatón Sharon Stone
Villantott az 54 éves Sharon Stone

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top