Szex

Pasiszótár: “Én nem fogok egy nő után sem futni!”

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a pasik száját elhagyó, ám a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat. Íme felélesztett sorozatunk, a Pasiszótár következő példamondata!

 

Pasiszótár: „Én nem fogok egy nő után sem futni!”

A pasi:
„Én nem fogok egy nő után sem futni!”

És a megfejtés:
Ó, nem kell futnia, hiszen te itt vagy, várod, hogy ágyba hozza a kávét. Kérdés, hogy a futkosáson kívül még mi nem tartozik a női nemmel kapcsolatba hozható szokásai közé. Mit nem fog még csinálni? Mit nem fog még megtenni neked/érted? Nem fog bókolni, szépeket mondani? Elhívni ide-oda, közös programokat kitalálni? Bemutatni a haverjainak, a mamának? Aztán mi van a borotválkozással? Fürdés, fogmosás? Esetleg belefér? Pedig valamiket még biztos nem fog megtenni, mert az nem lehet, hogy csak simán busznak nézett.

Általánosságban ezt az „akarsz valamit, jössz” sutyerák tempót kétféle férfi nyomja. Az egyik az elkényeztetett, jó külsejű, tényleg öntelt mamakedvence (belőle lesz rossz esetben, tíz-húsz év elteltével az a kopaszodó alkoholista, aki még mindig a húszévesek szórakozóhelyeire jár); a másik a komplexusos szerencsétlen, aki retteg megszólítani bármilyen nőneműt – tehát „ő nem fog futni a nők után”, de végtelenül elérzékenyül már attól is, ha a vécés néni köszönt neki.

De ez persze csak „általában” van így. Ha ezt egyvalakinek mondta egy férfi (és pechedre pont te vagy az az egyvalaki), akkor az csakis azt jelentheti, hogy „én nem fogok futni utánad”. Futkosni (pláne nők után) ugyanis aránylag kellemes elfoglaltság, minden férfi űzi viszonylagos rendszerességgel, erre vagyunk kódolva kb. az ősközösség óta. Ha ez nem valami rossz póz (mint a fent említett esetekben), hanem konkrét, kíméletlenül arcba vágott szöveg, annak üzenete annyi, hogy a nálad parkoló futóbolond (míg mondjuk te a sliccénél matatsz) a nyakát nyújtogatva keresi azokat a nőket, akiket futva üldözne, akár a világ végéig is. (A kérdést az írója elküldte a Megsúgomra is, további megfejtések a közösségtől itt olvashatók).

Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban, de addig is szemezgess a szótár korábbi segélykiáltásai között!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top