Szex

Vágykeltő recept: Az érzelmek teája

Soma Mamagésa vallja: a főzés és az evés, ivás is lehet a szexuális öröm forrása. Legújabb könyvében pedig olyan recepteket ad az olvasóknak, amikkel ez az öröm fokozható. Ma egy izgalmas teát készít nekünk.
Vágykeltő recept:  Az érzelmek teája

 Fotó: Miklóska Zoltán

Hozzávalók:
• jó fajta (nem filteres, hanem szálas) fekete tea
• vaj
• tej
• méz
• fahéj
• szegfűszeg
• néhány – ha lehet, minél frissebb – könnycsepp

Tudjuk jól: a fekete teában lévő tein ébren tart, ez pedig a hosszú éjszaka során jól jöhet. Ami még nagyon fontos: semmiképpen ne bánatkönnyeket használjunk, hanem a katarzis és az öröm könnyeit. Épp ezért megengedett az, hogy az érzelmek teájának elkészítése előtt néhány nappal már készüljünk rá az eseményre, és ha nem megy a spontán sírás – én nem ajánlom a hagyma vágásával előcsalni, de legvégső esetben még ez is belefér, csak közben gondoljunk valamire, ami boldogít –, akkor gyűjtsünk be néhány könnycseppet egy kis szelencébe, amelynek a belseje vagy kerámia, vagy kagyló,(fél)drágakő. Mint egy rituálét, úgy éljük meg ennek a teának az elkészítését! Még inkább tudatosítsuk azt, hogy minden érzés és gondolat, amit főzés közben átélünk, meg fog jelenni valami módon a szeretkezésünkkor is. Úgyhogy érdemes ezt az időt meditációra használni. A kedvesünk nagyszerűségén és elfogadásán, a tőle kapott sok-sok örömön elmélkedhetünk, miközben persze mind az öt érzékszervünkkel igyekszünk a jelenben lenni. Miután leszűrtük a teát, így forrón, elsőként egy kevéske vajat tegyünk bele, majd jöhet a tej, a méz, a fűszerek, és a legvégén a könnycseppek, amelyek egyszerre a hála és az áldozat jelei, amiért ilyen áldott életünk van, hogy van, akit szerethetünk, és van, aki szeret.

A recept Soma Mamagésa Afrodiziákumok című könyvéből való.  

Vágykeltő recept: Habos csilis csokikrémHogy mennyire szexuális a szex, azt talán nem kell magyaráznunk. Soma Mamagésa viszont azt vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális öröm forrása. Hogy hogyan, arra ebben a művészi fotókkal illusztrált, valóban kivételes kötetben tanítja meg az olvasóit. Sorait olvasva az afrodiziákum kifejezés új jelentést nyer; Soma ugyanis azt mutatja meg: bármely étel lehet vágykeltő, ha tudjuk a módját, hogyan kell elkészíteni. Ha tehát, kedves olvasó, elképzelésed sincs, miképpen kellene afrodiziákummá varázsolnod a paprikás krumplit és a kovászos uborkát, íme, itt a lehetőség, ragadd meg! S közben járd ki a gyönyörkeltés spirituális iskoláját is Somával.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top