Szex

Így masszírozd magad!

A gyógyító és lazító masszázshoz nem kell mindig a masszőr, bárki meg tudja csinálni magának otthon is.

Így masszírozd magad!Az Abhyanga egy indiai, az egész testre kiterjedő ájurvédikus olajos masszázs, amiről úgy tartják, hogy a testet és a lelket is megfiatalítja: felfrissíti a bőrt, kiegyensúlyozza az idegrendszert, beolajozza a csontokat, erősíti az immunrendszert, és beindítja a belső elválasztású mirigyek működését. A tradicionális masszázst Indiában napi rendszerességgel végzik, ettől ugyanis az idegek görcsei feloldódnak, megszűnik a stressz, teljesen ellazul a test. Mivel masszőrhöz nem tud mindenki elmenni, sokan maguknak csinálják. 

Minden embert más olajjal kell kezelni, minden test külső és belső adottsága más és más. Aki most szeretné elkezdni, az válassza a szezámmagolajat; ez mangánt, nikkelt, vasat, E-vitamint és természetes antioxidánsokat tartalmaz. Magas lecitintartalma kedvezően hat a koncentrálóképességre, segít megőrizni a bőr rugalmasságát, és mivel többszörösen telítetlen zsírsavakban is gazdag, szív- és érrendszeri betegségeknél is alkalmazható. Az antiallergén olaj könnyen és gyorsan felszívódik (cellulitisz- és fogyasztó masszázsokhoz is kiváló), nagyon jó hatással van a száraz bőrre, pikkelysömörre és ekcémára. Melegítő-fűtő hatású, hajlékonnyá teszi a testet.

Fontos, hogy masszázs előtt az olajat fel kell melegíteni – az olajos tégelyt például tedd meleg vízbe –, és az ízületeknél kell kezdeni a körkörös mozdulatokat. A váll, a könyök, csukló, a csípő, a térd és a térdhajlat ne maradjon ki, itt rengeteg érzékeny energiapont húzódik, de a fület, annak hátsó oldalát, az arcot se hagyjuk ki a jóból. A körkörös mozdulatokat hosszú lökések váltsák! Aki teheti, a fejbőrét is masszírozza meg, a kókuszolaj például a hajnak is jót tesz. Ha az olaj a test valamennyi pontját ellepte, érdemes egy régi pizsamába bújni (vagy olyan ruhába, amit nem sajnálunk összeolajozni), majd 20 percre ledőlni. Pihenés után forró vizes törülközővel kell lemosni a bőrön maradt olajat, így eltávolítható a bőrfelszínre került sok méreganyag. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top