Szex

A hét szexkérdése: A szülő beleszólhat a szexbe?

Hány évesen kezdjék a tinik a szexet? A szülő beleszólhat ebbe? Egy kétségbeesett édesanya 15 éves szűz lányát próbálja visszatartani az első alkalomtól. A Megsúgomon kért tanácsot.

„Segítség! A gyerekem nemsokára 15 lesz, és a fiújával lefoglalt egy szobát egy másik városban. Még szűz! Két hét múlva lesz a találkájuk, mert 350 km-re lakik a srác. Meg akar engem vezetni, hogy a nagyijához megy aludni. Van 2 hetem!” – írja egy olvasónk a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon. Vajon egy ilyen helyzetben mikor cselekszik jól a szülő? Olvasóink megsúgták.

A hét szexkérdése: A szülő beleszólhat a szexbe?

 

#97284-es súgás: Szomorú hogy nem lehetnek együtt, se nálatok, se a fiú otthonában – akkor talán senki nem lenne megvezetve.

#97286-os súgás: Ha meg akarja, úgyis megteszi! Inkább beszélgess vele ilyen és hasonló témákról. A bizalmat kiépíteni 2 hét alatt már lehetetlen. Mondd el neki a véleményed, de csak finoman, és hívd fel a figyelmét, hogy igaz, az ő teste fölött egyedül ő rendelkezik, de vannak dolgok, amikért vele kapcsolatban te vagy még a felelős.

#97303-as súgás: Azt most mondom, hogy úgysem fogod tudni megtiltani, ha ő már elhatározta, meg fog történni, vagy ez alkalommal, vagy ha megakadályozod, fog találni rá más módot. Szóval szerintem inkább a védekezés részére hívd fel a figyelmét. Mondjuk adj neki egy doboz óvszert!

#97314-es súgás: Remek lehet a kapcsolat köztetek, ha ilyet csinál. Miért nem mehetnek hozzátok? 15 évesen már nem gyerek, tinédzser és nem bízik benned. Valóban inkább a védekezésre hívd fel a figyelmét, és kérd meg, hogy aludjanak inkább nálatok. Lebeszélni úgysem tudod, ha megtiltod, akkor pedig még kevésbé fog benned bízni és még inkább magad ellen fordítod. 20 éves vagyok, még frissek az emlékeim.

#97316-os súgás: Az anyja TE vagy, te felelsz érte, egyszerűen ne engedd meg neki, és ne engedd el sehová! 15 évesen még nem aludhat senkivel.

#97325-ös súgás: Az a baj, hogy a túlzott szigorúság is visszaüt! Anno nekem is titokban kellett találkoznom a barátommal, még azt se tudták a szüleim, hogy járok valakivel, nemhogy azt, hogy elvesztettem a szüzességem. Ők még azt sem engedték, hogy egyáltalán találkozzam egy fiúval, nemhogy mást. Nagyon leleményesnek kellett lenni. Igaz, nem 15 éves voltam akkor, hanem 17, na de ez nem oszt, nem szoroz.

#97334-es súgás: Az a baj, hogy iszonyú korán kezdik! A 15 éves még nem érett a szexhez. Nekem van egy 15 éves unokatesóm, édes istenem, az a szellemi színvonal még – hát hagyjuk, nagyon gyerekek még!

#97429-es súgás: 15 évesen veszítettem el a szüzességemet én is. Az akkori párommal 4 évet voltunk együtt, 8 hónapot várt rám, míg nekiadtam magam. És igenis addig túl voltam a nőgyógyászon, a szülők felvilágosításán, és védekezve, rákészülve, nagyon szépen (már ha lehet így mondani) vesztettem el a szüzességem. Nem kor kérdése, érettség kérdése. És azon is múlik, hogy a szülő, hogy készíti fel, neveli a gyerekét az életre.

A súgó: Kedves Hozzászólók! Sokan nem ismerik itt a kamaszok lélektanát! Aki nem támad, az nevelt már gyereket. Állítólag minél nehezebb velük, annál inkább karakteres fazonok lesznek. Az a helyzet, hogy nincs szülő, aki ne rontana el valamit. Biztos én is elrontottam valahol. Amit lehetett, megtettem, ezt fölösleges sorolnom! Bizalom? Ő szeretne sokkal több önállóságot, és igen, okosnak hiszi magát, mert a suliban az, és egyedül is sok mindenben önálló. Egyedül nevelem pár éve, és sokat beszélgetünk, a barátjáról is, sőt! írtunk is egymásnak, de a jelenlegi szitun ez nem változtat. Ezt titkolja!

#97602-es súgás: Hát tudjátok, végigolvasva az összes hozzászólást, az én véleményem az, hogy egy 15 éves lánykának még az anyja parancsol, ő felel érte, és ha anyu nemet mondd egy ilyen kamu utazásra, hát sajnos a lányka duzzog, de bizony otthon marad a popóján, tetszik vagy sem, az van, amit a szülő mond. Én se, más se halt bele, max. meg kell értenie, hogy 15 év az még nem az a kor, mikor ő ilyen témában döntést hozhatna. Majd ha bebizonyítja a megbízhatóságát, akkor talán tudnék benne bízni. De így? Ááá-ááá!

A történet folytatását és a kérdéshez érkezett többi hozzászólást a Megsúgom oldalán találjátok! 

A hét szexkérdése: A szülő beleszólhat a szexbe?

„Feleségem terhes, szexelni nem akar!”
Undorító az orális szex?

Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok? 
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?

A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?
Tíz év után feldobható a szex?
Visszafogadnád, ha egyszer már elhagyott?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top