Szex

Soha nem oldódik meg a Monroe-rejtélye

Úgy tűnik, Marilyn Monroe halálának rejtélyére soha nem derül fény, különösen hogy halálának 50. évfordulóján az FBI-aktái is nyomtalanul eltűntek.

1962. augusztus 5-én, 36 évesen halt meg Marilyn Monroe, aki – az akkori éra többi prominens személyiségéhez hasonlóan – az FBI megfigyelése alatt állt. Tudták, mikor mit csinál, kikkel áll kapcsolatban, mit nyilatkozik, és nem utolsósorban azt, hogy vannak-e kommunista kapcsolatai, kémkedik-e.

Soha nem oldódik meg a Monroe mítosz

Monroe halálának ötvenedik évfordulóján a világ legnagyobb hírügynöksége, az Associated Press – az információs szabadság alapjogára hivatkozva – hozzá akart férni az FBI Monroe-anyagához, az aktáknak azonban nyoma veszett – írja az angol nyelvű hírportál, a CBS News. Az FBI úgy nyilatkozott, a dokumentumok nincsenek a birtokukban. A nyomozati anyagok eltűnésén talán senki nem lepődik meg, a feltételezések szerint ugyanis Monroe-nak viszonya volt John F. Kennedyvel és annak öccsével, Roberttel is, akitől azt várta, vegye őt feleségül. Állítólag őrá várt életének utolsó éjszakáján is, sokan pedig úgy gyanítják, a férfi volt az, aki beadta neki a halált okozó barbiturátot is. 

A színésznő halálát kutatók szerint nem kizárt, hogy az akkori kormányzatnak köze lehetett Monroe halálához, ezt bebizonyítani azonban soha nem sikerült. Egy 1982-as ügyészi nyomozásból kiderült például, hogy az FBI által szolgáltatott anyagok hiányosak, de Thomas Noguchi halottkém sem volt meggyőződve arról, hogy a színésznő valóban öngyilkos lett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top