Szex

Szakító tanóra tinédzsereknek

Agresszívek, verekednek egymással, vagy direkt teherbe esnek – nem bírják kezelni a szakítást az amerikai tinédzserek, ezért speciális tanórákon képzik ki őket.

Szakító tanóra tinédzsereknekHogy megelőzzék az eldurvuló kapcsolatokat, az amerikai kormány több milliárd forintnyi dollárt költ arra, hogy tanórákat tartson a tinédzsereknek, hogyan kell jól randizni, rendes kapcsolatban élni, és persze szükség esetén humánusan szakítani – írja a Daily Mail. Erre azért van szükség, mert állítólag sokszor agresszióba fordul a végzetes szakítás. Az amerikai tinédzserek közül minden tizedik számolt be arról, hogy a barátja vagy a barátnője bántotta, megütötte, és nem vicces fenékpaskolásról van szó. Még a jobbik lehetőség, amikor nem egymást ütik a középiskolások: több törött karú tinédzser fiú végzi az iskolai rendelőben, mert a szakítás miatti mérgében egyszerűen ököllel csap a falba.

Depresszió, alacsony önbecsülés, nem várt terhesség, csak azért, hogy a lányok manipulálják a fiúkat” – ilyen problémákhoz vezet az, hogy a tinédzserek nem tudják kezelni a szerelmi kapcsolataikat, a program vezetője, Nicole Daley szerint. A közösségi média pedig csak rátesz egy lapáttal: a legtöbb tinédzser attól akad ki a legjobban, ha a pasija vagy a csaja, még mielőtt szakítana vele a Facebookon, átírja a státuszát  „egyedülálló”-ra a „kapcsolatban”-ról. „Az egész világ tudja, még mielőtt te megtudnád” – magyarázza a 17 éves Cassie Desrochers, miért olyan idegesítő így megtudni, hogy a másik végzett velünk. Azért lássuk be, nem kell ehhez tinédzsernek lenni, hogy kiakadjunk egy ilyen szakításon.

A „hogyan szakíts?” tanórákon elmagyarázzák a középiskolásoknak, miért gáz telefonon, SMS-ben vagy e-mailen szakítani, és a lelkükre kötik, az ilyesmit csakis személyesen intézzék. Így a partnerükben talán nem okoznak akkora feszültséget, hogy meg akarják pofozni a szakító felet, ha később összefutnak az utcán.

Arra is felhívják az amerikai iskolások figyelmét a különleges tanórákon, hogy jobb, ha tisztázzák előre, milyen a kapcsolatuk mélysége: csupán csak szexelnek néha-néha, vagy komoly, monogám kapcsolatban vannak, és akkor később nem lehet félreértés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top