Szex

Új trend: nudizz otthon!

Természetes vagy nem normális, ha a lakás négy fala között meztelenül vagyunk?

Egyre többen vannak, akik a naturalizmus szellemében megválnak a ruháiktól, és meztelen biciklisfelvonulás vagy nudista szafari helyett otthon, a lakás négy fala között válnak meg a ruháiktól – vagyis bejárati ajtó becsuk, apu, anyu és a gyerekek megválnak ruháiktól, és mehet a szokásos napi program, a mosás, a leckeírás, vagy épp a tévénézés. S amíg egy olvasónk családja a meleggel veszi fel a harcot meztelenül, addig másoknál az otthoni meztelenség egy szemléletmód, melynek alapja a naturalizmus. 

Meleged van? Pucérkodj!

„Pár éve egy cikkben olvastam, hogy van olyan, hogy otthoni nudizmus, aztán gondoltam egyet, és egyik nap munka után levetkőztem, letusoltam és az estét pucéran töltöttem a lakásomban – befüggönyözve, ajtó kulcsra zárva persze. Azóta is ezt teszem, ha nincs hideg, és szeretem, mert jó érzés” – írja Ágnes (32). Állítólag azért jó, mert az ember bőre a ruhák miatt elveszítette érzékenységét, a meztelenkedésnek köszönhetően ez a szenzitivitás azonban újra visszajön. Egészen más érzés a talpig felöltözött párunkat átölelni, mint a meztelen kedvest – ruhában az érintések tompulnak.

Normális dolog ez?

A kérdés erősen megosztja a véleményeket, vannak, akik élvezik, mások szerint azonban a pucérkodás – pláne a gyerek előtt – nem normális dolog – derül ki a Nők Lapja Café Megsúgom oldalára érkezett hozzászólásokból. „Nekem ez sosem tetszett, amikor gyerek voltam. A szüleim is meztelenkedtek előttem – ők meztelenül is alszanak egyébként. Nem volt jó élmény, na. Szerintem ez gáz…” Egy másik kommentelőt egyenesen sokkol a dolog: „Egyszer-kétszer láttam apám himbilimbijét kiskoromban, sokkhatásként éltem meg! Pedig általános iskolás voltam már, de nem igazán jött be a dolog! Azóta is zavar, ha pucérkodnak körülöttem fesztelenül. Nálunk otthon mindenki zárt ajtó mögött fürdött, bár láttam őket öltözni is, de nem igazán mutogatták magukat előttünk. Érdekes, hogy ez ennyire rányomja a felnőttkorra a bélyeget.”

Semmi sem természetesebb a meztelenségnél

Mások szerint az otthoni pucérkodásban semmi kivetnivaló nincsen: „Szerintem nincs ebben semmi gáz. Sőt, a gyerek így megtanulja elfogadni a testét, ha nincsen kritizálva, és sokkal egészségesebb önbizalma, önbecsülése, kevesebb szexuális gátlása lesz. Szerintem minden a szülők viselkedésén, nevelésén múlik. Ha ők ezt természetesen élik meg, akkor ez a világ legnormálisabb dolga. Isten is meztelennek teremtett bennünket, nem? Szóval, én megértem.”

Egy másik olvasónk szerint: „Semmi sem természetesebb a meztelenségnél. Aki undorítónak találja, az egyből perverz szexualitást lát bele. Annak is megvan a helye, meg ennek is. Egy gyerek még nem köti össze a szexualitást a meztelenséggel, ezt a felnőttektől tanulja. Meg kell tanulni élvezni a meztelenséget annak, aki nem tudja. Így fejlődik egészségesen a gyerek. Különben gátlásos lesz az álszemérmes szülei miatt. Én is örülök nektek, sok ilyen szülő kellene.”

Együtt fürdés a gyerekkel: tabu vagy természetes
Keressük a választ: Miért jó meztelenül bringázni?
Meztelenül praktizál a pszichológusnő
Meztelen testről mintázták a szexbútort

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top