Szex

Megdobja a libidót az orrspray

Véletlenül fedezték fel, hogy a férfiak libidójára kimondottan jó hatással van az oxitocin nevű hormon.
fotó: Daily Mail
Fotó: Daily Mail

A hormon majdnem olyan hatással van az erősebbik nem szervezetére, mint a kék pirula – írja az angol nyelvű hírportál, a Daily Mail

Az oxitocin hormon az agyalapi mirigyben tárolódik, szoptató nőknél például szoptatás hatására szabadul fel; de mind a nőknél, mind a férfiaknál szintén oxitocin szabadul fel orgazmuskor, segíti az ejakulációt, illetve a méhösszehúzódást.

A Kalifornia Egyetem kutatói egy kísérlet során megfigyelték, ha férfiak naponta kétszer oxitocintartalmú orrspray-t szippantottak, szexuális teljesítményük látványosan megugrott, sokkal könnyebben izgultak fel – amit a feleségek beszámolói is megerősítettek. Plusz jótékony mellékhatás, hogy a baráti és munkahelyi kapcsolatok is javultak. A „szer” állítólag jobb, mint az erekciót segítő kék pirula, a hormon ugyanis nemcsak az erekciót „támogatja”, de olyan emberi kapcsolatokra is jótékony hatással van, mint a bizalom és kötődés, és a férfiakat érzékenyebbé is teszi. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top