Szex

Szex szerelemmel, szerelem nélkül

Vajon a szexualitás igazán kiteljesülni csak a szerelemben tud, vagy érzelmek nélkül, lecsupaszítva jó igazán? Soma Mamagésával és a Nők Lapja Café olvasóival kerestük a válaszokat.

Vad szex vagy érzéki szerelmeskedés

„Volt egy olyan korszakom, amikor – dacból is, amiért nem akadt senki, aki szeretne, de azért kíváncsiságból és az élet szélsőségeinek megélése, élménykeresés miatt is – KIZÁRÓLAG ismeretlenekkel szexeltem, alkalmi alapon – írja Kata (31). – Szerelemben soha nem voltak olyan jó du…saim, gondolom azért, mert egy idegennel a teljes gátlástalanság megnyilvánulhat. A szerelem inkább bezavar, lágyítja a dolgokat, túl sok lesz a finomkodás. Ami jó, de az már inkább szeretet, mint szenvedély. Így szeretkezni nekem kevésbé izgalmas. Noha most, hogy már párban élek, nem cserélném el ezt az érzelmi melegséget a testi izgalomra. Az furcsa, hogy bár előtte nagyon szenvedélyes típus voltam, az érzelmi kötődés nálam teljesen elment szeretet-irányba, a szex abszolút nem dominál a kapcsolatunkban. Helyette afféle melegség, intimitás van, mint a régi házasságokban. Ami nem tudom, hogy jó-e, de tény: nálam az érzelmek inkább elveszik a szenvedélyt, és az állatias szexet valamelyest ellehetetlenítik.”

Szex szerelemmel, szerelem nélkül

 

Kicsit szerelmes leszek a szexpartnereimbe

Míg Kata számára a jó szexhez nem kell a szerelem, Éva (33) nem tudja elképzelni a testiséget egy csipet szerelem nélkül: „A szerelemnek nálam fokozatai vannak. A nagy drámai szerelmek között, mellett akadnak fellángolások, flörtök, és bizonyos emberekkel pedig simán el tudom képzelni, hogy a szeretőim legyenek. Azt hozzá kell tennem, hogy a vadidegenekkel történő egy éjszakás szex nekem nem igazán a műfajom. Ha szerelem nem is, valami szikra és egy minimális – pár napos – ismeretség, néhány jó beszélgetés azért kell nekem a szexhez, hogy elképzeljek, összerakjak egy embert, akibe egy kicsit szerelmes leszek arra az időre. Ezek az együttlétek feltöltenek, növelik az önbizalmamat, izgalmat és újdonságot hoznak az életembe. De csak akkor működik, ha az egyik fél sem akar többet a másiktól. Ha nagyon szerelmes vagyok, akkor persze el se tudom képzelni, hogy mással legyek, és a legjobb kombináció, ha ezzel az illetővel működik a szex.”

Szex szerelemmel, szerelem nélkülA pillanat ezernyi lehetősége

„Kiváló szexet lehet megélni futó kalandok során is. Simán oda tud varázsolódni adott pillanatokra a szerelem illúziója, épp ezért olyan különös és érthetetlen. Én határozottan azt tapasztaltam, hogy nem igaz az, hogy a jó szexhez feltétlenül szerelem kell, vagy kialakult, stabil érzelmek. A futó kalandok során is jönnek fel érzelmek, legfeljebb elúsznak, mint a bárányfelhők. 

Tudom, kiábrándítóan hat, mégis azt mondom: van örök és igaz szerelem, de nem egy folyamatos hormonháborúban megélve. Még csak az kéne! Én erre a fajta szerelemre egyáltalán nem vágyom. Magába a létezésbe vagyok szerelmes, a pillanat ezernyi kibontatlan lehetőségébe, a »vanásba« magába” – írja Soma Mamagésa legújabb könyvében, a Tiszta szexben

 

Érzelmek nélkül a szex önkielégítés

„Teljesen más a szex szerelemmel, össze sem hasonlítható azzal, ha az ember csak úgy ba….ik valakivel – írja Poppy az NLC titokfalán, a Megsúgom oldalon. – Ez utóbbi számomra körülbelül egy maszturbálást jelent. Számos érzelmi motiváció van, ami miatt szerintem a nők belemennek a szexbe (hogy nőnek érezze magát, vagy bosszúból például), de én egy ideje már csak akkor fekszem le valakivel, ha olyan hatással van rám, hogy megremeg tőle a gyomrom, a térdem. Az ilyen együttlétek pedig elképesztőek, fantasztikus testi-lelki pillanatokat tudok így megélni.”

Szex és szerelem, két külön dolog

Szerelem-szex témában egyet biztosan kijelenthető: egy nehezen megragadható, szélsőségekkel teli műfaj, ahogy azt Kinga esete is példázza: „Számomra szex és szerelem két külön dolog. Mivel az előbbit csak ritkán osztogatják, a másikról nem vagyok hajlandó lemondani. Sajnos/nem sajnos pár éve pont emiatt egy szexkapcsolatban élek. Heti kétszer-háromszor találkozunk, és együtt töltjük az estéket, éjszakákat a pasimmal. Az évek során nagyon megszoktam már ezt a »felállást«, és jelenleg nem nagyon tudom elképzelni, hogy máshogy éljek. Nincs semmi érzelmi hullámvasút, csak eszméletlen szex van. Nem tudom, ezt meddig lehet fenntartani, most múltam 32, de jelenleg képtelen vagyok kilépni ebből. Nekem ez olyan, mint a drog.”

Egy kis szerelem mindig ott van

„Számtalan szexkapcsolaton vagyok túl, ezek akkor köttettek, amikor éjjel-nappal dolgoztam, nem volt időm rendes kapcsolatra, plusz egy nagyon rossz nagy kapcsolat után képtelen is lettem volna elköteleződni – mesél Anna (31). – Viszont ennek ellenére mindig úgy éreztem, hogy szerelmes vagyok az aktuális férfiba, máshogy nem is tudtam volna olyan átéléssel magamhoz engedni őket. Közben viszont tudtam, hogy ez nem igazi szerelem, inkább fellángolásnak hívják az ilyesmit. Egy idő után mégis nagyon megcsömörlöttem ettől, mert ezek a férfiak nem figyeltek úgy rám – például a gumihasználat állandó problémát jelentett, és sokat rettegtem mindenféle betegségektől és nem kívánt terhességektől.”

Soma Mamagésa április 11-én 19:00 órakor  Szex szerelemből és anélkül címen beszélgetésre invitál! A részleteket itt találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top