Szex

Hétfőn összejövünk, pénteken szakítunk a Facebook szerint

A közösségi portál belépett a nagy közvélemény-kutatók sorába: megnézték, náluk hogyan változtatják meg a családi állapotunkat az évszakok.

A Facebook megmondja, mikor pasizunk beKönnyű dolga van a Facebook statisztikusainak, mert az emberek önként és dalolva adják meg az adataikat. Sokan kötelességtudóan változtatják a családi állapotukat egyedülállóból „kapcsolatban”-ra vagy az érdekesen hangzó „bonyolult”-ra. Ezeket a változásokat foglalta most össze a Facebook csapata, amihez a 2010 és 2011 közötti adatokat vették alapul.

Érdekes, de azt találták, hogy ha szakítunk, akkor ezt leggyakrabban pénteken kürtöljük szét. Talán nem akarjuk kihagyni az első szabad hétvégén adandó alkalmat sem?

Ugyanakkor a statisztika azt mutatta, ha új kapcsolatba lépünk, azt szeretjük hétfőn kiírni az adatlapunkra. A legtöbb friss kapcsolat egyébként Valentin-nap és karácsony környékén születik, legalábbis ekkor váltják át a kapcsolati státuszukat legtöbben egyedülállóból „kapcsolatban”-ra. 

Talán valamivel meglepőbb, hogy a legtöbb szakítás a nyár közepén, júniusban és júliusban történik, akkor is hétvégén. Lehet, hogy nem bírják a párok az együtt nyaralást, vagy mielőtt elmennének együtt üdülni, szakítanak? Csak találgatni lehet, mert a számok mögött a Facebook az okokat nem látja – legalábbis egyelőre…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top