Szex

Hűségesek vagyunk, de másra vágyunk

A magyar ember bár hűséges típus, szexelni is szeret, párkapcsolatát mégis mással képzeli el.

Hűségesek vagyunk, de más ágyába vágyunkElég felszállni a legelső buszra, hogy az embernek a maradék életkedve is elmenjen: lefelé görbülő szájak, szomorú tekintetek, és mély, fáradt ráncokba botlik az ember. Már ez a pillanatkép is bőven elég ahhoz, hogy alátámasszuk: a magyar ember nem tűnik túl boldognak.

A látszat azonban néha csal, legalábbis az Ipsos nemzetközi online felmérése alapján. Ebből ugyanis kiderül, tud a magyar boldog lenni, csak egy pár kell hozzá. A megkérdezett, kapcsolatban élő emberek 63 százalékának ugyanis a társas élet jelenti a boldogságot, de az egyedül élők 45 százaléka is úgy hiszi, a társ megtalálása lenne a legnagyobb boldogság.

Persze a társ önmagában mit sem érne szex nélkül, sokak számára ez a legnagyobb boldogságforrás, az élet lényegi összetevője. A felmérés egy további érdekes része, hogy a magyar ember párkapcsolatában hűséges, ennek ellenére a közös háztartást vezetők csaknem harmada – 27 százaléka! – szíve szerint inkább valaki mással élne együtt.

Ennek a felmérésnek pontosan ez lenne a lényege, hogy az, aki elolvassa, el tudja magát helyzeni a társdadalomban – magyarázza Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója. Az ilyen jellegű ismeretgyűjtő – nem megrendelésre készülő – felmérés lényege, hogy az emberek elgondolkodjanak ezeken a kérdéseken. Ez pedig az önismeretet segíti. A boldogság kérdése pont olyan közérdekű kérdés, mint a külföldi munkavállalás, a távmunka vagy az, hogy a fiatalok hogyan látják, a diploma mennyit ér.

(A felmérés 23 országban, összesen 21 ezer fő – közülük 1000 magyar – online megkérdezésével, súlyozással készült. A megkérdezettek 47 százaléka férfi, míg 53 százaléka nő volt.) 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top