Szex

Impotenssé teszi a férfit, ha a nő kezdeményez?

Különös elmélet hangzott el egy ismert szexuálpszichológus szájából. Valóban a fiatal férfiak nemzőképességét gátolja, ha "túl könnyen" kínálkozik számukra női partner?

„Impotenssé teszi a férfiakat a női kezdeményező erő” – Lux Elvira ma reggel így nyilatkozott a Klubrádióban, ahol elsősorban fiataloknak szóló új könyve kapcsán (Egymás felé) beszélgettek a szexuálpszichológussal. Szerinte a fiatal nők (úgy általában) túlságosan keresik a szexuális kapcsolatot a fiúkkal, ami a férfi szexuális problémák forrása.

“Az, hogy egy férfi kezdeményező legyen, az borzasztó fontos ahhoz, hogy az ő nemi élete rendben legyen. Mert ezek a nők, a mai lányok, rettentően haragszom rájuk – nyugodtan tehetem, mert én is nő vagyok, csak hát engem még nem így neveltek -, hogy ők kapaszkodnak, ők szaladnak a fiúk után, és ennek a következménye ez a rengeteg férfi szexuális probléma lesz. Impotenssé teszi ez a nagy női kezdeményező erő a férfiakat, és ez tragikus. És nem csak olyan impotencia van, hogy szexuális aktus nem jön létre, hanem ez esetleg összefüggésben lehet… hát ezek elég sötét foltok vagy fehér foltok, hogy mondjam, ebben a térképrendszerben, hogy a termékenység is gátlódik. Rövidebb, hosszabb távra vannak olyan szakaszok az emberek életében, ahol a nemzőképtelenség is fennáll anélkül, hogy annak olyan oka lenne, ami jogosnak mondható” – nyilatkozta a szexológus.

Valóban így lenne ez? Tényleg a lányok szaladnak a fiúk után? És ennek ilyen beláthatatlan következményei lesznek?

Soma Mamagésa
Soma Mamagésa

„Bizonyos szempontból szerencsésebb, ha a férfi kezdeményez, egyrészt megélheti a vadászösztönt, másrészt ez azt jelenti, hogy épp vágyakozik – magyarázza Soma, a Nők Lapja Café állandó szerzője. – De magam is sokszor tapasztaltam, hogy nagyon is feldobja a férfit, ha a nő kezdeményez. Sőt, egészen meg tudja vadítani. Van úgy, hogy épp a férfi vágyakozik előbb vagy erősebben, van úgy, hogy fordítva, és persze olyan is, hogy egyszerre (abban igen nagy erő van). Elég nyomorúságos és korlátozó  lenne, ha csak akkor jöhetne létre szex, amikor a férfi kezdeményez. Ez egy kölcsönösen egymásra ható, együtt létrehozott játék, valóság. Az pedig végképp tévhit, hogy a női határozottság »impotenssé tesz«. Ami inkább lohasztóan hat a férfiakra, az a számonkérés, követelőzés és elvárások tömege. Ahogyan ránk, nőkre is.”

 

Impotenssé teszi a férfit a kezedményező nő?Ha van véleményed a témában, küldd el a Nők Lapja Café titokfalára, a Megsúgom oldalra, ahol regisztráció nélkül, anonim tudsz üzenni. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top