Szex

A pasik sokkal gyorsabban vigasztalódnak válás után

A férfiak könnyebben túlteszik magukat egy váláson és házasodnak újra, mint a nők. Sőt szívesen kérik ki profik véleményét is az első randi előtt, legalábbis egy új felmérés szerint.
Ilyen tanácsadóhoz mi is szívesen fordulnánk
Ilyen tanácsadóhoz
mi is szívesen fordulnánk

Az elvált férfiak 47 százaléka szeretne újra megnősülni, ellentétben a nőkkel, akiknek csupán 20 százaléka nyilatkozott hasonlóan egy kétezer fő részvételével nemrég elvégzett kutatás során. A témával kapcsolatban megkérdezett brit válóperes ügyvéd szerint az eredmény egyáltalán nem meglepő.

„Vannak többször is visszatérő férfi ügyfeleink. Épp most intézzük egy férfi ügyfelünk harmadik válóperét – mondta el a brit iroda munkatársa. – Tapasztalataim szerint a nők sokkal óvatosabbak, ha már túl vannak egy váláson. A férfiak viszont gyorsan új barátnővel vigasztalódnak, akik biztonságra vágynak, és így gyakran ráveszik őket a házasságra.”

A szakember állítását a felmérés is alátámasztja, hiszen a válaszadó pasik 42 százaléka mondta azt, hogy mielőbb randizna, sőt szívesen venné, ha egy az udvarlásban jártas tanácsadó – mint például Ryan Gosling az Őrült, dilis szerelemben – segítene nekik a csajozásban. Egy brit randiszakértő elmondta, hogy rengeteg férfi fordul hozzájuk, hiszen legtöbbször sok év telik el az első kapcsolat kezdete óta, és az exférjek bizonytalanok, mit vegyenek fel, vagy hogyan viselkedjenek a randikon.

Az elvált nőknek ugyanakkor kevesebb mint 20 százaléka ragadna meg egy ilyen lehetőséget, mint ahogy az online társkeresést is kevesebben vetik be a pasiknál, akik sokkal szívesebben teszik fel a profiljukat különböző oldalakra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top