Szex

Szexet oktatnak már az oviban

Vajon óvodás korban tényleg megérett az idő a szexuális nevelésre?

Szexet oktatnak az ovibanMindig parázs vita tárgya, hogy a kisgyerekek szexuális nevelését, felvilágosítását mikor kell kezdeni, s pláne, kinek a feladata az. Az amerikai Maine államban az első Rocklandi Unitárius Egyháznak is megvan erről a külön véleménye, szerintük nem lehet elég korán kezdeni, már oviban itt az ideje. Éppen ezért egy olyan edukációs programot dolgozott ki, ahol az ovisokat és kisiskolásokat szólítják meg. 

A felvilágosító program alapgondolata, hogy a szülők, az oktatási intézmények és vallási közösségek felelőssége, hogy a fiatalokat örömteli párkapcsolatra és felelősségteljes szexuális életre nevelje; az egyház követői pedig vallják, hogy mindez egy életen át tartó tanulási folyamat, ami már kisgyermekkorban elkezdődik. 

A szexuális oktatás része, hogy a piciket helyes önismeretre neveljék, segítsék felfedezni és elfogadni saját testüket, hogy úgy tekintsenek arra, mint szép és jó adományra. Segítik őket abban is, hogy felelősségteljes döntéseket tudjanak hozni, és tiszteletben tartsák mások választásait, olvasható a rocklandi online hírportálon, a Village Soup-on. Ám hogy ez a gyakorlatban pontosan hogy néz ki, arról nem szólnak a hírek. 

A(z) “Szerinted mikor érett a felvilágosításra a gyerek?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Bőven elég általános iskolában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top