Szex

A hét szexkérdése: Gond-e, ha nagy a korkülönbség?

"27 vagyok és egy 59 éves férfi udvarol nekem. Vonz, de egyben taszít is a dolog..." – Vajon működhet egy kapcsolat, ha túl nagy a korkülönbség? Megkérdeztük!

A hét szexkérdése: Gond-e, ha nagy a korkülönbség?
 
                                                                                                                    Grafika: Dániel András
 

A hét szexkérdése: Működhet egy kapcsolat, ha nagy a korkülönbség?#1778-es hozzászólás – A férjem és köztem 16 év van. Nagyon szeretjük és kiegészítjük egymást. Ha egyébként összeillik két ember, akkor a kor nem számít. Ha szétmennek – az sem a kor miatt volt.

Andus – Nem hinném, hogy meg lehet állapítani, mi az ideális korkülönbség, meg hogy egyáltalán van-e ilyen… Persze sok mindenben fontos lehet, (családalapítás, gondolkodásmód…), de csak mi érezhetjük, mennyire vagyunk egy hullámhosszon és mennyire illünk össze. A legfontosabb, hogy lelkileg mennyire passzolunk, lélekben mikor és hogyan „érünk össze”. Én és a párom közt 12 év korkülönbség van és immár 4 éve élünk boldogan.

Madonna – Szerintem működik, mi 22 év kor különbséggel 21 éve vagyunk együtt. Ha azonos az érdeklődési kör, lelki társak vagyunk, jó humorral, és persze a szex is fontos… Ez a kapcsolat is ugyanaddig tarthat, mint a másik!

Misi – Feleségem 10 évvel fiatalabb nálam. Túl vagyunk a 25 éven, van 3 gyerekünk, és még nem volt köztünk olyan konfliktus, amely azt juttatta volna eszünkbe, hogy külön utakon járjunk. Szerintem a legfontosabb a közös érdeklődés, közös szokásrendszer kialakítása. Mindkettőnek alkalmazkodni kell! Ismerek olyan párokat, akik ennél nagyobb korkülönbséggel hosszú boldog házasságban élnek.

#1783-as hozzászólás – Nekem volt két kapcsolatom, ahol 10 évvel volt idősebb a pasi. Az egyikkel minden tekintetben remekül egy hullámhosszon voltunk (és azóta is tartjuk a kapcsolatot), a másikkal az addig szenvedélyes viszony megromlott. Szerintem ez nem korkülönbség kérdése – bár a 15-20 évet sokallanám, mivel nekem az ismeretlen. Azonban mint sok minden, ez is relatív, és csak két ember döntése.

#1790-es hozzászólás – Én 26 évesen akadtam össze egy nálam 18 évvel idősebb, nős férfival. Nem bántam meg, csodálatos volt, a korombéli fiúk hozzá képest csak ugatták a szexet. Két év után visszament a feleségéhez, mára ezt is megértettem. Szinte ugyanekkor a barátnőm is egy nálánál 16 évvel idősebb férfival jött össze, összeházasodtak, gyermekük született, gyönyörűen éltek. És ekkor az én drága, alig 40 éves barátnőm meghalt. Nem, a kor nem számít, azt értékeljük, ami adatott nekünk, mert nagyon rövid ideig tart a boldogság!

#1791-es hozzászólás – 20 évig volt egy 17 évvel idősebb férjem, ha még élne, senkire nem cserélném le, se a szex, se a megértés nem volt olyan senkivel mint vele.

18 – Szerintem is nem a kor számít! A férjem 18 évvel fiatalabb nálam. Középkorúak vagyunk, s több mint két éve boldog házasok. Szinte mindenben megértjük egymást. Ha megvan a megértés, az egymás iránti szeretet, megbecsülés, akkor jól működik a házasság, és semmit nem jelent a korkülönbség. Hál’ istennek, szépen élünk, s szeretnénk, ha ez a házasság örökké tartana.

Attila – Amikor „Isten” megteremtette az embereket, csak ennyit mondott nekik: „Szaporodjatok, sokasodjatok, és hajtsátok a földet uralmatok alá!” Olyanra nem tett utalást sem ő, sem a biblia, hogy hány évesen kell párt keresni, vagy hogy mennyi idősnek kell lennie a kiválasztott félnek. Miért ne működhetne?

A hét szexkérdése: Működhet egy kapcsolat, ha nagy a korkülönbség?Kmaca30 – Szerintem hosszú távon nem működik, ha nagy a korkülönbség, mert teljesen más életszakaszban vannak a felek. Az egyik még élne, szórakozna, a másik már gyermeket, családot akar. Míg az egyikben dúlnak a hormonok és a szexuális vágy, a másikban már csökken, esetleg betegségek jelennek meg, és ez is befolyásolhatja a dolgot. Ezek a legfőbb okok, ami miatt hamar tönkremegy a kapcsolat.

#1774-es hozzászólás: Szerintem a sokkal idősebb partnernél valahol felfedezhető az apakomplexus (vagy a pénz szerepe…). Az én párom 2 évvel idősebb nálam, és nem is nagyon tudnék elképzelni öregebbet mellettem… Nálunk működik: a 2 nagylányom szintén körülbelül 2 évvel idősebbekkel van együtt… A családi minta, úgy látszik, jónak tűnik.

Csilla – Szerintem a túl nagy korkülönbség csak átmenetileg lehet jó, a feleknek van pár jó évük, aztán vége. 

Georgina Bojana – Mérlegre kell tenni az életed. Vagy sok pénz, kényeztetés – s idővel semmi szex… Vagy szex és zsíroskenyér… Ez van. Az élet már csak ilyen, mindig választani kell. De ez még mindig elfogadottabb, mint fordítva. S gyereket hogyan, mikor?! 

Zsuzsanna – Mire a hölgy 47 éves lesz, a férfi, ha megéli, 79… Tehát csak átmeneti kapcsolatban érdemes gondolkodni, mely mindkettőnek pár évig kellemes lehet. Sajnos lehet, hogy a kapcsolat vagy annak megszűnése komoly érzelmi sérülést fog okozni.

Éva – Szerintem a lelkiállapottól függ, ki milyen partnert keres, talál. Nem ítélem el a nagy korkülönbséget, velem is megtörtént már. Én 49 voltam, a férfi 30, és működött, és szerelem volt, persze egy ideig. Mindennek megvan a miértje, akkor arra volt szükségünk. Amikor kinőttük a kapcsolatot, tovább léptünk… Persze közös megegyezéssel… Gyakran hívjuk egymást telefonon, mert hiányzunk egymásnak. De hosszú távon… hát nem tudom. 

Nuovafan – A gond ott kezdődhet, ha a férfi eléri a 70. életévét, a nő meg még csak 55-60 éves. Amúgy semmi cikit nem látok benne. Remélem értitek, mire gondolok.

Katalin – Szerintem ideig-óráig működhet… Inkább undorító!

Mónika – Csak ideig-óráig működhet, már a 10 év is sok. Mert idővel a fiatalabb ráun, akkor működik, ha érdekkapcsolat.

Kati – A lóvé körül forog minden. Ha van, akkor ajjaj, nagy szerelem lehet, ha nincs, akkor nincs szerelem. Mostanában így mennek a dolgok.

Anita – Két esetben működhet, ha a férfinak a pénztárcája tele van, vagy ha a hölgy apakomplexusos. Különben nem.

 

Jövő heti szexkérdésünk: Sokan úgy tartják, nincs jobb, mint egy kiadós vita utáni szex. Vajon ez tényleg működik? Ha van véleményed, küldd el nekünk IDE!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top